Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ιδιώτες με γκρέιντερ επιχειρούν να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένους και παιδιά μέσα στο σκοτάδι στα Μεγάλα Καλύβια ενώ η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

Ο στρατός επιχειρεί με βάρκες και ελικόπτερο από χθες το μεσημέρι σε Μεγάλα Καλύβια και Αγία Κυριακή, καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση με οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr από τα Μεγάλα Καλύβια μεταφέρθηκε με super Puma περισσότερα από 10 άτομα. Την ίδια ώρα εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητροπόλεως Τρίκκης που στεγάζεται στο χωριό και οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο σχολείο Μεγάλων Καλυβίων. Δείτε βίντεο από τη διάσωση:

Βουλιάζει η λεκάνη της Φαρκαδόνας και το Κεραμίδι

Τεράστιοι όγκοι νερού έχουν καλύψει τη λεκάνη της Φαρκαδόνας με εντολή εκκένωσης να έχει δοθεί στους κατοίκους των περισσότερων χωριών. Έσπασαν τα αναχώματα στην Οιχαλία και το ποτάμι καταβροχθίζει σπίτια και ακίνητα.

Σύμφωνα με αναφορές στο trikalavoice.gr στο Κεραμίδι το ύψος του νερού καλύπτει και τον 1ο όροφο ορισμένων σπιτιών και άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί. Στα χωριά φτάνουν συνεργεία διάσωσης.

Αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων: «Μην στέκεστε σε γέφυρες για να φωτογραφήσετε»

«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, παρακαλούμε όπως ανακοινώνετε τακτικά στους πολίτες τη συμμόρφωση προς τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και με ειδικότερη παράκληση – έκκληση σε όσους κινούνται πεζοί και φωτογραφίζουν διάφορα σημεία (κυρίως γέφυρες και κοίτες ποταμών), τα οποία εγκυμονούν απόλυτο κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα», ήταν το μήνυμα του αστυνομικού διευθυντή.