Νέες διαστάσεις παίρνουν οι επιχειρήσεις – σκούπα που πραγματοποιεί η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκ νέου επιχείρηση, η τρίτη που λαμβάνει χώρα την τελευταία εβδομάδα, καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 29/7, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 61 ατόμων και η δεύτερη στις 2/8 με τη σύλληψη 73 ατόμων.

Στην επιχείρηση της Παρασκευής που διεξήχθη τις απογευματινές ώρες, ελέγχθησαν συνολικά 174 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 73 αλλοδαποί οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την παραμονή τους στη χώρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ότι οι «ειδικές δράσεις» που πραγματοποιούνται σε τακτικό επίπεδο θα συνεχιστούν και μάλιστα με αμείωτη ένταση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της πόλης

Διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα

Συνελήφθησαν συνολικά (73) άτομα

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, απογευματινές ώρες χθες (02-08-2019) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Η επιχειρησιακή δράση έλαβε χώρα στις περιοχές της Ροτόντας, της πλατείας Ναυαρίνου, της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Αρχαίας Αγοράς και του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά (174) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν (73) αλλοδαποί, διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι ειδικές δράσεις, που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.