Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε για τρίτη φορά με βούλευμά του το αίτημα του καταδικασμένου για τρομοκρατία, Δ. Κουφοντίνα, για τη χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα Κασαβετείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Το δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε την Παρασκευή την απόφασή του, με την οποία συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα, μετά από εισήγηση της εισαγγελέως Σ. Βαϊτση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η εισαγγελέας του Βόλου, υπέβαλε απορριπτική πρόταση για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα , προς το αρμόδιο πλημμελειοδικείο, σύμφωνα με την οποία, καταλογιζόταν στον κρατούμενο η διέγερση διάπραξης πλημμεληματικών πράξεων και η έλλειψη ηθικής βελτίωσης. Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της εξετάζοντας τις ουσιαστικές προϋποθέσεις εξέφρασε την άποψη ότι στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα οι ευχαριστίες του κρατούμενου σε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι με αυτόν συνιστούν «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση  πλημμελημάτων.

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη αιτήματος του Δ.. Κουφοντίνα να του χορηγηθεί τακτική άδεια. Το δικαστικό συμβούλιο ανέλαβε να αποφανθεί σχετικά με την τελευταία αίτηση, ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα της Ξένης Σωτηρίου, να αναιρέσει προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα και να του αναγνωρίσει δικαίωμα τακτικής άδειας από τις φυλακές. Συγκεκριμένα, το ΣΤ» Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε κρίνει ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.