Αυτό εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να εγκρίνει τον παραπάνω τίτλο και τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τους συμπράττοντες μαζί της, ο γραμματέας του κόμματος ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
 
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι Π. Μπεγλίτης, Γ. Τσαμουργέλης, Μαριλένα Κοππά Γ. Σωτηρέλλης κ.ά, θα είναι ανοικτό και σε άλλες συμμετοχές, θα έχει την ευθύνη καθόδου στις ευρωεκλογές, θα συντονίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου και θα διαμορφώσει το πολιτικό πλαισίο της εκλογικής διακήρυξης. 
 

«Ιστορική ανάγκη»
 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας την συνεδρίαση, ανέφερε ότι «ο προοδευτικός πόλος είναι ιστορική ανάγκη στη σημερινή κατάσταση της χώρας και υπόθεση της κοινωνίας κι όχι συμφωνιών κορυφής». 
 
Πρόσθεσε ότι «ο τόπος χρειάζεται την Κεντροαριστερά των αλλαγών και όχι της παγίωσης των ανισοτήτων. Χρειάζεται την Κεντροαριστερά των πολλών, της συμμετοχής, της ποικιλομορφίας και όχι σχήματα αναπαλαίωσης – στηρίγματα της συντήρησης» και πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές.