Αναβολή για την Τετάρτη πήρε η κατάθεση του ιδιοκτήτη καταστήματος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, λόγω ελλείψεων στη δικογραφία της υπόθεσης. Μιλώντας στο omniatv, η Άννυ Παπαρούσου, συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, υπογράμμισε ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό άσκησης ακραίας βίας, ενώ δεν υπάρχουν και καταθέσεις μαρτύρων.

«Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες.

Και ότι στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις. Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμία θέση να αντιδράσει».

Σε δηλώσεις της στο CNN Greece, κάνει λόγο για «τρομακτικές ελλείψεις» στη δικογραφία, προσθέτοντας πως «η δικογραφία δεν θα είχε σχηματιστεί, αν δεν υπήρχε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν αποκλείστηκε ο χώρος μπροστά από το κατάστημα, έτσι ώστε να συλλεγούν πειστήρια και να αναλυθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας και «εν συνόλω δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου αναπαραχθούν τουλάχιστον στο επίπεδο της δικογραφίας τα γεγονότα και να μπορέσουν να αξιολογηθούν με τον ορθό τρόπο».

Έκρινε πως κινδύνευε από «επιθετικό αμόκ» ο δεύτερος ύποπτος

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα συνελήφθη 55χρονος άνδρας, ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 55χρονος υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να του προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη, ενώ έκρινε πως κινδύνευε παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Ζ. Κωστόπουλος.

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση καταρχάς για μια βαριά σωματική βλάβη για τον δράστη. Ο δράστης ήταν σε αμόκ κατάσταση, σε επιθετικό αμόκ. Βρισκόταν εγκλωβισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο στο οποίο είχε πάει για να κλέψει. Είχε βάλει και σε ένα σακουλάκι κάποια κοσμήματα. Είχε ανοίξει την ταμειακή, την είχε ρίξει κάτω. Τέλος πάντων, βλέποντας τον κόσμο απ’ έξω, προσπάθησε να βγει έξω.

Την ώρα που προσπάθησε να βγει έξω, κρατούσε στο χέρι του ένα μαχαίρι. Εγώ εκείνη την ώρα είδα σαν παρατηρητής το μαχαίρι και θεώρησα και έκρινα πως με το επιθετικό αμόκ που είχε, δεν υπήρχε περίπτωση να μη βγει έξω και να μη σκοτώσει κόσμο. Και αυτή ήταν η αντίδραση μου. Να τον περιορίσω σε αυτό τον χώρο, όσο μπορούσα να τον περιορίσω. Αφού κατάφερε να βγει έξω τον αφόπλισα και έχουμε αυτή την εξέλιξη. Κινδυνεύει η οικογένεια μου με όλα αυτά που έχουν γίνει».

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων

Ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλογρηάς, δήλωσε πως δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα και χρειάζεται να περιμένουν τις εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ανέφερε ότι τα μικρά θλαστικά τραύματα που βρέθηκαν στο κορμί του 33χρονου δεν δικαιολογούν από μόνα τους τον θάνατο.

Το συμπέρασμα της νεκροψίας νεκροτομής στο οποίος συμφωνούμε και οι δυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσπικα από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο».