Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στον ANT1 ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση «σε όλο το πακέτο», στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
 
Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος έκανε ειδική αναφορά στη στάση του Πιέρ Μοσκοβισί και του Γερούν Ντάισελμπλουμ, για τους οποίους δήλωσε πως έντιμα προσπαθούν να συμβάλλουν, με σκοπό να βρεθεί μία συνολική λύση- πακέτο.
 
«Ζητάω να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στη δήλωση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις, ενώ όπως τόνισε: «Μπορώ να ζητήσω από την κ. Λαγκάρντ να μην αναφέρεται σε αμφισβητήσιμες μελέτες που λένε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 1,5% του ΑΕΠ το 2018 όταν σήμερα είναι 2% χωρίς να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη;».
 
«Δεν μπορεί να ζητά από εμάς μέτρα τώρα και από τους Ευρωπαίους για το χρέος να λέει αργότερα. Θέλουμε το ΔΝΤ να πάρει μια δίκαιη απόφαση. Δεν συγχωρείται να μην ξεκαθαρίζει ποια είναι η θέση του και οι προϋποθέσεις», υπογράμμισε. Είπε ακόμα ότι «ζητούν μέτρα στηριζόμενοι σε λανθασμένα στοιχεία».
 
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στα εσωτερικά προβλήματα του ΔΝΤ, τονίζοντας πως η στάση του αποδίδεται σε αυτό το γεγονός, καθώς το Ταμείο μπήκε σε ένα πρόγραμμα χωρίς αναδιάρθρωση χρέους «και τώρα ο Τόμσεν θέλει να τους πείσει ότι φταίει η Ελλάδα». «Το ΔΝΤ παίζει blame game με την Ελλάδα» ανέφερε.
 
Ακόμη, ο υπουργός εκτίμησε ότι η θέση της Κομισιόν και της ΕΚΤ είναι ίδια με την ελληνική σε σχέση με τα μέτρα που ζητεί το Ταμείο. «Θεωρώ ότι η Κομισιόν προσπαθεί να ισορροπήσει απαιτήσεις που θέλουν το ΔΝΤ οπωσδήποτε μέσα και των νέων μέτρων που θέλει το ΔΝΤ» ανέφερε.
 
Ο Ευ. Τσακαλώτος διέψευσε ότι έχει λάβει τελεσίγραφο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός 48 ωρών. Δεν θέλησε να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξηγώντας ότι «δεν μπορώ να προσδιορίσω τον χρόνο γιατί θα μου δέσει τα χέρια».
 

Κόκκινη γραμμή ο κόσμος της εργασίας

 
«Η συνολική λύση θα είναι μία λύση που θα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι βοηθάει τον κόσμο. Δεν έχουμε καθυστερήσει, έχουμε καθυστερήσει σε 2-3 πράγματα όπως τα πλεονάσματα» είπε.
 
Ερωτηθείς για το το αφορολόγητο σημείωσε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, φέτος αυξήσαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Να περιμένουν όλοι το τελικό πακέτο».
 
Επιπροσθέτως, ο Ευ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν αδικίες στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης.
 
Ας πετύχει η Αριστερά και δεν με νοιάζει να πάρω τον «μουτζούρη», σημείωσε σχετικά με τις ευθύνες του.