«Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο κ. Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα. Έχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του κόμματος που δεν ταιριάζει με την Αριστερά», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαγραφή του ιδίου και της Πέτης Πέρκα από την ΚΟ του κόμματος.

«Δεν μπορώ να είμαι σε κόμμα που ο πρόεδρος λέει στην Κεντρική Επιτροπή συμφωνήστε μαζί μου γιατί αλλιώς έχω το 15% και μπορώ να κάνω δημοψήφισμα, άρα πάω στον δικό μου στρατό. Για αυτό εμείς δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα τέτοιο κόμμα που καταργεί τα ενδιάμεσα», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, πριν αναφερθεί στα μελλοντικά σχέδιά του.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τα επόμενα βήματα όσων αποχώρησαν ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα κάνουμε τα λάθη των προηγούμενων να πούμε ότι έφταιγε ο ένας ή ο άλλος. Θέλουμε να μιλήσουμε για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πιθανών συνεργασιών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν απέκλεισε συζητήσεις και με το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα αρχίσουμε πόλεμο: ‘τι κακός που είναι ο Κασσελάκης και τα στελέχη του’”, ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στάση των στελεχών που αποχώρησαν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι, αν αποχωρήσει η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου από το κόμμα “ασφαλώς και θα συζητήσει και μαζί τους».