«Δεν πρόκειται εγώ να κάνω τις ανακοινώσεις, θα γίνουν το μεσημέρι. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι το εξής ότι έχουμε ένα τραγικό γεγονός. Ένας άνθρωπος 31 ετών να χαροπαλεύει από το χέρι ενός παιδιού 18 χρονών, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έχει ομολογήσει. Επίσης έχει πει ότι υπήρχε κάποιος καθοδηγητής ή καθοδηγητές στην όλη υπόθεση ότι την φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιος. Αυτό δεν έχει να κάνει με αθλητική βία, αυτό παραπέμπει σε συμμορία. Είναι απολύτως σαφές. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το παρατηρούμε. Το είχαμε δει και στις δύο δολοφονίες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, που δεν είχαν γίνει εντός αθλητικών χώρων, είχαν γίνει εκτός, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες λειτουργούν πολύ πολύ οργανωμένα, λειτουργούν ως συμμορίες» ανέφερε συγκεκριμένα ο Δ. Τσιόδρας στην ΕΡΤ και προσέθεσε:

«Το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι καθοδηγητές. Δεύτερον, πώς χρηματοδοτούνται αυτές οι ομάδες. Γιατί λέει (σσ ο 18χρονος) ότι τις φωτοβολίδες και όλα αυτά τα είχαν κάποιοι έξω από το γήπεδο και τους τα έδωσαν. Επειδή γίνεται έλεγχος από την αστυνομία για να μπει στο γήπεδο. Τα είχαν απέξω λοιπόν, τους είπαν ελάτε έξω προκειμένου να συγκρουστούν με την αστυνομία. Όλο αυτό λοιπόν παραπέμπει αλλού και δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. Επίσης, είναι υπόθεση της αστυνομίας προφανώς και της δικαιοσύνης, προκειμένου να δούμε τι γίνεται με αυτές τις συμμορίες, από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη ευθύνη και στις ΠΑΕ για τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένα τα γήπεδα και για τις συνθήκες ασφαλείας που υπάρχουν εκεί, αλλά και το πόσο με δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς τροφοδοτείται αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης, βίας κλπ. Εδώ πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Η ιστορία είναι ότι θα πρέπει επί της ουσίας να δούμε πως δεν θα δρουν στο χώρο κυρίως του ποδοσφαίρου, όχι τόσο των άλλων αθλημάτων ομάδες οι οποίες λειτουργούν εν είδει συμμορίας και δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και με το μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων που πηγαίνει στο γήπεδο προκειμένου να δει μπάλα και όχι να κάνει αυτά τα οποία είδαμε τώρα. Να επιτεθεί δηλαδή στην αστυνομία, να έχει φωτοβολίδες, να επιτεθεί σε άλλους φιλάθλους, να έχει μαχαίρια, να έχει ρόπαλα, να έχει όλο αυτόν τον εξοπλισμό» συμπλήρωσε.

«Δεν πέρασαν μήνες και άρα σημαίνει ότι θα πρέπει τα μέτρα τα οποία είχαν ανακοινωθεί τότε να δούμε κατά πόσο έχουν εφαρμοστεί, γιατί αλλού έχουν εφαρμοστεί, αλλού δεν έχουν εφαρμοστεί και δεύτερον φαίνεται ότι χρειάζονται και πρόσθετα μέτρα» απάντησε σε ερώτηση για τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, σημείωσε πως «είναι υπεύθυνες οι ΠΑΕ σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να εφαρμοστούν», ενώ «από εκεί και πέρα βεβαίως υπάρχει η επιτήρηση της πολιτείας, ο ρόλος της αστυνομίας, όλα αυτά λοιπόν είναι αλληλένδετα».

«Το να μην έχει η αστυνομία ευθύνη για την ασφάλεια των γηπέδων, να υπάρχουν κάποιοι χώροι στους οποίους από τους οποίους βγαίνει έξω η αστυνομία, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σαφέστατα πρέπει να αναλάβουν περισσότερο μεγαλύτερο ρόλο οι ΠΑΕ. Γιατί; Γιατί τα γήπεδα ανήκουν σε συγκεκριμένες ΠΑΕ, έχουν την ευθύνη συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που άλλος πληρώνει εισιτήριο, θα πρέπει η ΠΑΕ, η επιχείρηση δηλαδή να φροντίσει και για την ασφάλεια αυτών που μπαίνουν στο γήπεδο. Σαφέστατα θα αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την υπόθεση» δήλωσε, αναφορικά με τη κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι ζητούν να μην είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των γηπέδων.