«Το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής στην κάλπη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο Kontra Channel

Τα 1.000 εκλογικά τμήματα την Κυριακή θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές, που θα στείλουν τον λογαριασμό πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε ότι διαμορφώνεται κλίμα και ρεύμα πολιτικής αλλαγής που θα επιβεβαιωθεί.

«Για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος και με διαφορά στις εκλογές που έρχονται. Όποιος προσδοκά την πολιτική αλλαγή θα πρέπει αν γνωρίζει ότι περνά από την πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές, της απλής αναλογικής. Αυτές θα είναι οι κρίσιμες. Δουλεύουμε για να μη χρειαστεί να υπάρξουν δεύτερες εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως είπε, δεν είναι εφικτό να υπάρξει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η κυβέρνηση.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, επισήμανε ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να διερευνηθεί πώς γίνεται να υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες δημοσκοπήσεων και ποιος πληρώνει για αυτές. Έχετε πάει σε ένα καφενείο, έχετε πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας; Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ένα από τα θέματα μακράς συζήτησης των επομένων των εκλογών θα είναι οι δημοσκοπήσεις και πώς για άλλη μία φορά έδωσαν μία εικόνα που για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε και στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας, μιλώντας για εντολές και ραβασάκια της κυβέρνησης στη ΡΑΕ για να μην τα φορολογήσει. «Αν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν καν υπερκέρδη. Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τα μπαλώσουν. Η μεγάλη αγωνία Μητσοτάκη είναι πώς θα γίνει αυτό το 1,5 δισ. να το εμφανίσει ψίχουλα για να μην αναγκάσει τους φίλους τους να πληρώσουν» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ας υποθέσουμε ότι τα υπερκέρδη είναι 930 εκατ. ευρώ αυτό το εξάμηνο. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί αυτά να τα μειώσει, συμψηφίζοντας τις όποιες απώλειες μπορεί να έχουν οι εταιρείες, για να παρουσιάσει ένα μικρότερο ποσό. Και φτάνει στα 500 εκατ. ευρώ. Είμαι πολύ περίεργος αν ο κ. Μητσοτάκης θα φορολογήσει έστω με 90% αυτά τα 500 εκατ. καθώς τότε θα έχουμε ένα έσοδο πάνω από 400 εκατ. Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Ο κ. Μητσοτάκης δουλεύει για τις ελίτ, όχι για τους πολίτες» συμπλήρωσε.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι «πήραν τους κορυφαίους της αγοράς στη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν με κορυφαίο τρόπο τα πορτοφόλια των νοικυριών και των επιχειρήσεων».