Το τελικό κείμενο εμπεριέχει συστάσεις προς την Τουρκία, παρά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για κλιμάκωση της ρητορικής περί κυρώσεων, με την επόμενη Σύνοδο Κορυφής να διεξάγεται τον Δεκέμβριο. Στο κείμενο δίνεται βάση στην επίλυση του Κυπριακού μέσω του OHE και εμπεριέχεται κάλεσμα προς την Τουρκία να «δεχθεί την πρόταση από την Κύπρο για διάλογο με στόχο την επίλυση των θαλάσσιων διαφορών μεταξύ της Τουρκίας και της Κύπρου». Ωστόσο, η δήλωση «απολύτως ικανοποιημένη η Ελλάδα» απο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται να μην συμβαδίζει με τις αρχικές θέσεις που είχε η ελληνική πλευρά. Κυρώσεις κατά Λευκορώσων, με τον Λουκασένκο να βρίσκεται εκτός λίστας.

Αναβολή κυρώσεων κατά Τουρκίας και μήνυμα διευθέτησης του Κυπριακού στη Σύνοδο Κορυφής

«Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτει πως «το ερώτημα είναι γιατί τελικά πέταξε λευκή πετσέτα; Και μάλιστα τη μέρα που ανακοινώνεται επισήμως η ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Τη μέρα που ανακοινώνεται συμφωνία των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ. Μια μέρα μετά την αναχώρηση Πομπέο από την Ελλάδα».

«Όσο δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συμφώνησε, υπέγραψε και υπογράφει στο Βερολίνο, θα τα αποδίδουμε όλα αυτά στην απλή σύμπτωση», σχολιάζει.