Συζήτηση με τους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ είχε ο Αλέξης Τσίπρας  αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη.Ο τέως πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μια φράση του Τσώρτσιλ σχολιάζοντας το τι εστί πολιτική. «Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ.. Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε και αναφερόμενος στον διάδοχό του δήλωσε ότι «Μαθαίνει γρήγορα».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; του έδωσα το  “βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών». Η ατάκα Τσίπρα προκάλεσε την ερώτηση δημοσιογράφου «το θέμα είναι εάν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη» με τον τέως πρωθυπουργό να απαντά πως «κανέναν δε θα ωφελούσε, δεν νομίζω».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, ακόμα, στους δημοσιογράφους ότι θα τον βλέπουν συχνά στη Βουλή ενώ σε ερώτηση εάν θα δει το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και πάλι με χιούμορ: «Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός».

«Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το περιστύλιο της Βουλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών, όλων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσων έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή στον προοδευτικό χώρο. Τον τιμώ, είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει. Ευχαριστώ πολύ. Προχωράμε».

Υπενθυμίζεται νωρίτερα κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να χαρεί αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνει. «Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Τα γνωρίζεις πολύ καλά. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα».