Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως αν η κυβέρνηση είχε «ουσιαστική ενίσχυση στο ΕΣΥ και ένα σοβαρό εμβολιαστικό πρόγραμμα, που να έπειθε τους πολίτες, δεν θα είχαμε αυτό το χάλι», προσθέτοντας πως «χάνεται ένα χωριό κάθε βδομάδα, ενώ από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση έχει «σφυρίξει τη λήξη» της πανδημίας».

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως «εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας» για τους εμβολιασμένους, ενώ το ποσοστό των ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών, που είναι στο 25%, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ότι αφορά την καμπάνια της κυβέρνησης για την πανδημία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν είχε στόχο «να πείσει» τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να «αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης».

Σε ότι αφορά τις παρελάσεις και τα μεγάλα γεγονότα δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να ακυρωθούν, αλλά να επισημανθεί στους πολίτες να κρατούν μάσκες και αποστάσεις, καθώς ακόμη και ο εμβολιασμένος νοσεί. Αρνήθηκε ακόμα τις επικρίσεις του πρωθυπουργού ότι ασκεί αντιπολίτευση που λέει σε όλα «όχι», υπενθυμίζοντας την πρότασή του για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και ότι στις φυσικές κατα καταστροφές «δεν βγήκα στα κεραμίδια όπως ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση, αλλά κατέθεσα προτάσεις». «Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει ότι έχει ευθύνες. Οταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα πήγαμε καλά, του το αναγνωρίσαμε, το πιστώθηκε. Οταν δεν πηγαίνει καλά, δεν πρέπει να το χρεωθεί; Φταίνε οι πολίτες, ο Τσίπρας, ο Πολάκης;», ανέφερε.

Σε ότι αφορά την ακρίβεια, ο Τσίπρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και πού βρισκόμαστε», καθώς «δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς ζει η πλειοψηφία των πολιτών», όπου «1/3 στις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα». «Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσέθεσε, ενώ «ο μέσος πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα ανατιμήσεων τη στιγμή που ο μισθός είναι καθηλωμένος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση».

Επέκρινε ακόμα τα 150 εκατ. της κυβέρνησης «που δεν έφταναν ούτε για ζήτω και δύο εβδομάδες μετά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν το πακέτο», κάνοντας λόγο για μη ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για αύξηση στους μισθούς διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, γιατί έδωσε εφέτος μόνο 50 λεπτά όταν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 6%» επεσήμανε, αναφέροντας πως η κυβένηση εμμένει σε αυτή τη λογική καθώς δεν θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους εργοδότες. «Είναι μία κυβέρνηση εμμονική στο να εξυπηρετεί συμφέροντα και όχι το συμφέρον των πολλών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα ήταν μία πραγματική ανάσα για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ανέφερε, επισημαίνοντας πως «το έχουν κάνει άλλες χώρες». «Η κυβέρνηση το αρνείται επειδή θυμήθηκε εσχάτως ότι έχουμε 7% έλλειμμα. Τώρα το θυμήθηκε; Όταν πήρε το 1 δις. από τους συνταξιούχους για να καλύψει την τρύπα στα ταμεία δεν είχαμε έλλειμμα; Όταν εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις σε αυτούς που έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ; Όταν μείωνε τη φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων; Όταν αγοράζει εξοπλιστικά 7 δισ ευρώ; Είναι δογματική πολιτική σε πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει το Σύνταγμα. «Έχουμε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ χωρίς κριτήρια, για την απόπειρα των ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας με κρατικό χρήμα και για μία υπόθεση δημοσκοπικής εταιρείας που πήρε κρατικό χρήμα και έχει παράξενα αποτελέσματα» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να ελεγχθεί».

«Η κυβέρνηση από τη στιγμή που καταθέσαμε την πρόταση για εξεταστική επιτροπή και που όλα τα κόμματα είπαν ότι θα την υπερψηφίσουν, βρίσκεται σε ένα πανικό και ξεχνά όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε θέσει και επικεντρώνεται στις δημοσκοπήσεις», προσέθεσε, διευκρινίζοντας πως «ουδείς εξ ημών άνοιξε πόλεμο με τις δημοσκοπήσεις. Δεν ανοίξαμε όταν το 2015 έπεσαν 24 μονάδες στο δημοψήφισμα». «Το μεγάλο ηθικό ζήτημα αντικατοπτρίζεται σε δύο λέξεις: Λίστα Πέτσα» κατέληξε και «αυτές τις δύο λέξεις η κυβέρνηση δε θέλει κανείς να τις εκφωνεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς «δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ», αλλά «αντιθέτως κατηγορήθηκε επειδή θέλησε να εισπράξει χρήματα από ΜΜΕ προς το δημόσιο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση» προσέθεσε, λέγοντας πως «υπάρχει δικογραφία στη Βουλή, έρευνα από την οικονομική εισαγγελία για την εταιρεία με σοβαρές κακουργηματικές πράξεις». «Όταν ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε δύσκολη θέση και πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ζητά διεύρυνση, τι θέλει; Να εξεταστεί και άλλη εταιρεία; Βεβαίως, να εξεταστεί. Έρχεται στη Βουλή και λέει να φτιαχτεί μία άλλη διατύπωση. Παρά το γεγονός ότι έχει πλειοψηφία στην επιτροπή δεν το αντέχει και θέλει μία ουδέτερη διατύπωση» κατεληξε, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.