Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην εξωτερική πολιτική και στην κρίση ακρίβειας που ταλανίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη. «Όσο ο κ. Μητσοτάκης καθυστερεί τις εκλογές, μεγαλώνει την ήττα του αλλά και τις δυσκολίες της επόμενης μέρας» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός «με προσωπική του απόφαση μας εμπλέκει βαθιά στον πόλεμο».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις εκλογές. «Αυτό που με απασχολεί είναι τι θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα» λέει με νόημα. «Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια κατάσταση βαθιάς δυσαρέσκειας. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος προσπαθεί να αναζητήσει τη διέξοδο από μια κρίση η οποία λαμβάνει διαστάσεις πολύ μεγάλης έντασης. Φοβάμαι ότι αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά ο κάμπος. Νομίζω ότι οι συνθήκες της κοινωνικής κρίσης που διάγουμε σήμερα είναι χειρότερες από αυτές που ήμασταν στις αρχές της δεκαετίας του 2010» σημειώνει.

«Η προοδευτική κυβέρνηση θα έχει ανανέωση, γυναίκες και εκπροσώπους της κοινωνίας» αναφέρει ακόμη, ενώ δίνοντας το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το συνέδριο, ξεκαθαρίζει ότι δεν αναγνωρίζει και δεν τον απασχολεί η έννοια των ομάδων και των τάσεων στο κόμμα.