Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στη βουλή κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αφήσει την πατριδοκαπηλεία και να αφήσει έξω από την αρένα της μικροκομματικής εκμετάλλευσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παριστάνει τον “μοναδικό πατριώτη” και χαρακτηρίζει “μειοδότες” τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, από το βήμα της βουλής, ο Πρωθυπουργός, λίγο νωρίτερα, είπε: «Η συγκεκριμένη τροπολογία ισχύει με διάφορες εκδοχές και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Το Σύνταγμά μας επιτάσσει την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία. Αυτήν επιχειρεί να ενισχύσει αυτή η ρύθμιση εμποδίζοντας συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς. Η κυβέρνηση κατέθεσε εγκαίρως τις απόψεις της στα κόμματα εδώ και 3 μήνες με στόχο να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διακομματική συναίνεση. Είμαστε ανοιχτοί σε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, πρέπει η διάταξη να ψηφιστεί και από τους 300 του ελληνικού κοινοβουλίου εάν είναι αυτό εφικτό. Η κυβέρνησή θα επιμείνει στην τροπολογία της και είναι ανοιχτή σε σημειακές αλλαγές».

Σε σχέση με αυτά τα σχόλια, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι «η ΝΔ ήταν χέρι – χέρι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με όσους θέλει να αποκλείσει τώρα από την κοινοβουλευτική διαδικασία».