Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η σημαντική αύξηση τουριστικών αφίξεων από Ρωσία, καθώς και επόμενα στάδια συνεργασίας (διοργάνωση 11ης συνάντησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, έναρξη τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2017, επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα τον Ιούνιο, ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας).

Ο έλληνας πρωθυπουργός και ο ρώσος Πρόεδρος επικεντρώθηκαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην προοπτική ρωσικών επενδύσεων, σε μια σειρά από τομείς (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια) και συζήτησαν εκτενώς για τις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα: Συριακό, εξελίξεις στη Λιβύη, Κυπριακό και ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.
 
Στη συνάντηση με την ελβετίδα πρόεδρο Ντόρις Λέιτχαρντ, από την ελληνική πλευρά τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας φορολογικών και δικαστικών αρχών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Πρόεδρος Λέιτχαρντ έδωσε συγχαρητήρια για τη στάση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στο μεταναστευτικό. Επιπλέον, έδειξε ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια. Τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του Δουβλίνου στη βάση της αλληλεγγύης (επισημαίνεται ότι η Ελβετία είναι κράτος-μέλος Σένγκεν).
 
Κατά τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ. Τονίστηκε η θέση της Ελλάδας, ότι για να επανασυγκληθεί η διάσκεψη της Γενεύης, πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες. Η Ελλάδα θα εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ