Την τελευταία οπισθοχώρηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού στα κελεύσματα της Εκκλησίας, καυτηριάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε αναρτήσεις του.

Σημειώνεται ότι με σκηνές που φέρνουν στις μνήμες την οδυνηρή εμπειρία της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, συνωστισμό ανθρώπων έξω από εκκλησίες και την αστυνομία σε έναν εξευτελιστικό ρόλο παρατηρητή εξελίσσονται οι εορτασμοί των Θεοφανείων σε αρκετά μέρη της χώρας, με την Εκκλησία να μην πειθαρχεί τελικά στους περιορισμούς που ετέθησαν από την κυβέρνηση.

«Όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Όπως στη Θεσσαλονίκη» οι εορτασμοί των Θεοφανείων σε αρκετά σημεία της χώρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και εγκαλεί το Μαξίμου, για πανηγυρισμούς χωρίς αντίκρισμα. «Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων».