Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP, το εξοργισμένο πλήθος πλησίασε τον τόπο προσευχής των μουσουλμάνων και αφού προκάλεσε ζημιές σπάζοντας τζαμαρίες και πόρτες, στη συνέχεια έβαλε φωτιά και έκαψε πολλά βιβλία που βρήκε στον χώρο, ανάμεσά τους και πολλά αντίτυπα του Κορανίου. 

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως έρχεται ως «απάντηση» σε κινητοποίηση των μουσουλμάνων που είχε γίνει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα όταν, το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Άραβες βγείτε έξω – αυτό είναι το σπίτι μας» σε μια διαμαρτυρία που κατέληξε σε σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία αλλά και άνδρες των Πυροσβεστών. 

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, η τοπική Αστυνομία φοβούμενη αντίποινα έθεσε σε φύλαξη τα σπίτια αρκετών μουσουλμάνων, ενώ οι Γάλλοι αξιωματούχοι εμφανίζονται να καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά της θρησκευτικής μειονότητας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve έκανε λόγο για «σημάδια ρατσισμού και της ξενοφοβίας» ενώ οι τοπικές αρχές υποσχέθηκαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπευθύνους.

Υπενθυμίζεται πως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, από τις οποίες βρήκαν τον θάνατο 130 άτομα, το αντιμουσουλμανικό συναίσθημα αυξάνεται δραματικά στη χώρα ενώ, το μικρό νησί της Κορσικής με τους 65.000 κατοίκους έχει μακρά ιστορία στο εθνικιστικό κίνημα με περιστατικά που συχνά λαμβάνουν τη μορφή βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων κατά των μεταναστών.