Τα βέλη του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανου Κασσελάκη, εκτόξευσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». «Δεν έχει τη δυνατότητα να παράξει έναν πολιτικό λόγο, ανταγωνιστικό, προοδευτικό, αριστερό, που θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε.

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του κόμματος, ο βουλευτής είπε: «Υπάρχει ένας δημόσιος πολιτικός λόγος ο οποίος είναι εξαιρετικά επιθετικός. Πολλές φορές γίνεται χυδαίος και με αυτή την έννοια εξώθησε πάρα πολλούς από εμάς στην έξοδο και για λόγους που έχουν να κάνουν με την αδυναμία να συμπορευτούμε πολιτικά σε σχέση με την ποιότητα του πολιτικού λόγου. Αλλά δεν είναι αυτό μόνο. Υπάρχουν πολιτικά ζητήματα. Και τα πολιτικά ζητήματα σχετίζονται με τη στρατηγική. Τα πολιτικά ζητήματα σχετίζονται με την ικανότητα του κυρίου Κασσελάκη να κάνει αντιπολίτευση στον κύριο Μητσοτάκη».

Όπως τόνισε, «για παράδειγμα, πώς εμείς θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε θέσεις όπως αυτές εκφράστηκαν για παράδειγμα στην εκδήλωση του ΣΕΒ ότι “το κεφάλαιο είναι εργαλείο ευημερίας και μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων”. Αυτές δεν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κύριος Κασσελάκης έκανε μια επιλογή να πορευτεί με τον τρόπο που πορεύτηκε και τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγήθηκαν. Το κρίσιμο είναι να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να κοιτάξουμε μπροστά», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε, τη Δευτέρα θα γίνει παρουσία της νέας ΚΟ και για το όνομά της είναι αποφασισμένο είπε πως «είμαστε πάρα πολύ κοντά».