Οι δηλώσεις του κ. Τζαβάρα έγιναν στο ATTICA TV και φορούν τη γνωμοδότηση Ντογιάκου που επιχειρεί να βάλει μπλόκο στους ελέγχους της ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις βασιζόμενος στις διατάξεις του νόμου Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας φτάνει στο σημείο να απειλεί ουσιαστικά μέλη της ΑΔΑΕ με ποινές φυλάκισης, λόγω του «ιδιαίτερα ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος» τη άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Η επίμαχη γνωμοδότηση του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πέρα από το γεγονός ότι νομικά δεν έχει παράγει καμία απολύτως δέσμευση (ως γνωστόν δέσμευση στην ελληνική έννομη τάξη παράγουν μόνο οι δικαιοδοτικές αποφάσεις των δικαστηρίων), παραβιάζει εξόφθαλμα την ευθέως εκ του Συντάγματος εκπορευόμενη ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ, η οποία μέχρι σήμερα είχε πάντοτε γίνει σεβαστή» έχει απαντήσει στην πρωτοφανή παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Δριμύτατη κριτική στο μπλόκο που επιχειρεί να βάλει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισιδωρος Ντογιάκος, στις έρευνες της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, άσκησε και o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως «η γνωμοδότηση του κου Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κος Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια».

Ακουλουθούν οι δηλώσεις του Κώστα Τζαβάρα: