«Η αναθεώρηση των μεγεθών του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για το 2017, επιβεβαιώνει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και το έλλειμμα αξιοπιστίας όσων το αμφισβητούσαν», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και υπογραμμίζει ότι το ετήσιο αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε προϋπολογισμένο δημοσιονομικό πλεόνασμα 188,5 εκατομμυρίων ευρώ από αρχικά προϋπολογισμένο δημοσιονομικό έλλειμμα 756 εκατομμυρίων ευρώ.

Το υπουργείο στρέφει τα πυρά του κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και κατά μερίδας ΜΜΕ που θέλησαν να παρουσιάσουν στην κοινωνία μια διαστρεβλωμένη εικόνα. Η ανακοίνωση τονίζει πως ο ΕΦΚΑ στέκεται στα πόδια, κόντρα σε όσους επιθυμούν την αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

«Τα στοιχεία δίνουν απάντηση στα ψεύδη της αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ, που αμφισβητούσαν την πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και μιλούσαν για “πλασματικό πλεόνασμα”. Ο ΕΦΚΑ στέκεται στα πόδια του και το αποδεικνύει καθημερινά. Θα συνεχίσει να το κάνει, σε πείσμα όσων επιδιώκουν την υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνική ασφάλισης, το οποίο σήμερα ανακτά την αξιοπιστία του» τονίζει το υπουργείο».