Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων αποτρέπει μεγάλη μερίδα νέων από το να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους οδηγεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό το brain drain οδηγεί την Ελλάδα στην τρίτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στην πατρίδα μας κάθε χρόνο χιλιάδες υποψήφιοι διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από αυτούς, ένας συγκεκριμένος αριθμός εισάγεται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσοι δεν περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και αρκετοί που περνούν σε πανεπιστημιακά τμήματα που δεν είναι της αρεσκείας τους, κατευθύνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στον χώρο των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών που συνεργάζονται με διάφορα ευρωπαϊκά κολέγια.

Επομένως, η αφαίμαξη εγκεφάλων από την ελληνική οικονομία, αυτό το σύγχρονο “brain drain”, πριμοδοτείται ενσυνείδητα από την τρόικα και την κυβέρνηση και οδηγεί μετά βεβαιότητας τη χώρα μας στην τρίτη ταχύτητα της ΕΕ. Επίσης, η μέση ελληνική οικογένεια δαπανά κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό για φροντιστήρια κάθε παιδιού και αυτό διαρκεί τουλάχιστον σε όλη τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης των μαθητών στο λύκειο.

Η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την πρωτοβάθμια και κυρίως δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς oι μαθητές θα μπορέσουν να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις και δεν θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μονόπλευρων δεξιοτήτων για άριστες επιδόσεις στις εξετάσεις. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα πάψουν να είναι εξεταστικά κέντρα. Η οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής οικογένειας θα σταματήσει. Η μετανάστευση στο εξωτερικό Ελλήνων φοιτητών θα περιοριστεί και οι όποιες δαπάνες για τη φοιτητική μέριμνα που βαρύνουν την ελληνική οικογένεια θα καταναλώνονται στο εσωτερικό της χώρας και όχι στις άλλες χώρες της ΕΕ».