Ο Λίντνερ ζήτησε να υπάρξει σκληρότερη στάση για τη δημοσιονομική πολιτική και την πολιτική στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως αυτό το ζήτημα είναι πιο σημαντικό από την αντικατάσταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Για εμάς, μια αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική είναι πιο σημαντική από έναν νέο υπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίντνερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt, χωρίς πάντως να απαντήσει για το αν το κόμμα του θα διεκδικήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τη στάση του Σόιμπλε, δήλωσε ότι δεν τήρησε αρκετά σκληρή στάση και δεν επιβλήθηκε στη Μέρκελ σχετικά με ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής, ενώ έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα. «Ο κ. Σόιμπλε δεν κατάφερε να επιβληθεί στην καγκελάριο σε πολλά ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Απλά θυμηθείτε το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο αρχικά δεν ήθελε να γίνει».

Παράλληλα, τον κατηγόρησε για το ότι δεν μείωσε τους φόρους εισοδήματος για τους εργαζομένους της μεσαίας τάξης. Ζήτησε να θεσπιστεί νομοθεσία περί αφερεγγυότητας για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρούν από την ευρωζώνη παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.