Ο τρίτος που φαίνεται να κλωτσούσε τον Ζακ μπροστά στη βιτρίνα αποποιείται των ευθυνών του και περιγράφει άλλη «διαδρομή» για το διαβόητο μαχαίρι.
Γράφουν oi Λουκάς Σταμέλλος και ypopto_mousi
Διαφορετική εκδοχή των ίδιων γεγονότων δίνει ο τρίτος που φαίνεται στα δημοσιευμένα βίντεο να συμμετείχε στον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ, ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος και κατέθεσε ως μάρτυρας.
Σήκωσε τη βάση της ομπρέλας
Το «μαχαίρι» σε νέες περιπέτειες
Όταν έπεσε κάτω, παρατήρησα ότι δίπλα και ακριβώς πίσω στο δεξί του χέρι σε λίγα εκατοστά από την παλάμη του ήταν ένα μαχαίρι. Αμέσως πήγα το κλώτσησα για να το απομακρύνω. […] Ακριβώς μετά, ένας από τους άντρες που βρισκόταν εκεί, όχι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, αλλά ο άλλος άντρας που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει το παιδί, πήρε το μαχαίρι και το πέταξε ξανά μέσα στο μαγαζί.
[…] εξήλθε με το μαχαίρι, και μάλιστα εγώ τον έπιασα από τον καρπό όπου το κρατούσε, του έφυγε το μαχαίρι, το πήρα και το πέταξα εντός του καταστήματος. Εκείνη την στιγμή σταμάτησα εγώ τελείως.
[…] κάποιος από τους περαστικούς το πήρε [το μαχαίρι], το κόλλησε στην καρωτίδα του και του φώναζα «τώρα τι θα κάνεις, θα τον σφάξεις, είσαι με τα καλά σου;»
Παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός
Μάλιστα στο βίντεο που βγήκε μετά στην τηλεόραση εγώ είμαι αυτός με το μαύρο αμάνικο φανελάκι. Κλώτσησα το μαχαίρι για να δείξω στους άλλους που χτυπούσανε το παιδί που είχε βγει από την βιτρίνα, ότι πλέον δεν έχει μαχαίρι και είναι ακίνδυνος. Γι αυτό κιόλας τους φώναζα να σταματήσουν.
Σοκαρίστηκα αρχικά και στη συνέχεια παρενέβην όπως φαίνεται και στο βίντεο, λέγοντάς τους «αφού τον πιάσατε γιατί συνεχίζετε, θα τον σκοτώσετε».
– Στην Αθήνα σήμερα την 3η του μήνα Οκτωβρίου […] Έλληνας και Χ.Ο. και ότι γνωρίζει τον ένα κατηγορούμενο […]– Την 21/09/2018 εκτελούσα οικοδομικές εργασίες σε χώρο στην οδό Κάνιγγος 5. Περί ώρα 15:00 περίπου βρισκόμουν σε καφετέρια στην οδό Γλάδστωνος, έκανα διάλειμμα από τη δουλειά μου. Ήπια μια μπύρα και τη στιγμή που είχα ξεκινήσει να φεύγω προς την οδό Κάνιγγος, περπατώντας άκουσα φωνές και γύρισα πίσω. Εκεί είδα ότι είχε μαζευτεί κόσμος και μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εκεί ήταν ένας άντρας που προσπαθούσε με τον πυροσβεστήρα να σπάσει τη γυάλινη πόρτα μάλλον για να βγει έξω. Παρατηρώντας τι γινόταν είδα ότι αφού δεν κατάφερε να σπάσει την γυάλινη πόρτα, προσπάθησε να βγεί από την κάτω βιτρίνα. Οι βιτρίνες ήτανε γυάλινες. Έξω ακριβώς από τη βιτρίνα ήτανε δύο άντρες, οι οποίοι τη στιγμή που βγήκε αυτός που ήταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο, άρχισαν να τον χτυπάνε με κλωτσιές στο κεφάλι. Όταν έπεσε κάτω, παρατήρησα ότι δίπλα και ακριβώς πίσω στο δεξί του χέρι σε λίγα εκατοστά από την παλάμη του ήταν ένα μαχαίρι. Αμέσως πήγα το κλώτσησα για να το απομακρύνω. Μάλιστα στο βίντεο που βγήκε μετά στην τηλεόραση εγώ είμαι αυτός με το μαύρο αμάνικο φανελάκι. Κλώτσησα το μαχαίρι για να δείξω στους άλλους που χτυπούσανε το παιδί που είχε βγει από την βιτρίνα, ότι πλέον δεν έχει μαχαίρι και είναι ακίνδυνος. Γι αυτό κιόλας τους φώναζα να σταματήσουν. Το παιδί φαινόταν χτυπημένο στο λαιμό και έμοιαζε «χαμένος» ενώ νομίζω ότι έτρεμε. Φώναξα ξανά «μην κλωτσάτε θα πεθάνει», εξάλλου τους έλεγα ότι πλέον δεν έχει μαχαίρι. Είχα μπορέσει ο ίδιος να απομακρύνω το μαχαίρι κλωτσώντας το. Προφανώς βγήκε με το μαχαίρι και πέφτωντας αυτό έμεινε ακριβώς δίπλα στο χέρι του. Ακριβώς μετά, ένας από τους άντρες που βρισκόταν εκεί, όχι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, αλλά ο άλλος άντρας που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει το παιδί, πήρε το μαχαίρι και το πέταξε ξανά μέσα στο μαγαζί. Ακριβώς μετά ήρθε μηχανή με άνθρωπο από το ΕΚΑΒ και εγώ έφυγα πιο μακριά. Από εκείνη την χρονική στιγμή και μετά δεν έβλεπα καλά το σημείο ώσπου έφυγα τελείως. Μετά ήρθε και η Αστυνομία. Από εκείνη την στιγμή και μετά δεν έχω εικόνα ήμουνα μακριά. Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω.