Με επανειλημμένες, αυστηρές παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού, κ. Λ. Παπαδήμου αποτράπηκαν κάθε είδους παρεκτροπές από τα θέμα της ημερήσιας διάταξης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο εν τέλει ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ όλων των άλλων περιλαμβάνει την νέα εκδοχή του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς των φορτηγών.
Μία εμπλοκή εμφανίστηκε όταν ο κ. Στ. Δήμας παρατήρησε έπειτα από την παρουσίαση του νόμου για την αδειοδότηση των φορτηγών από τον κ. Μ. Βορίδη, ότι «δεν είναι ακριβώς αυτό που είχαμε συζητήσει, πρέπει να το ξαναδούμε». Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, ο οποίος τόνισε: «δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς αυτή η δουλειά, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Στα μεγάλα νομοσχέδια ασφαλώς θα υπάρχει διαβούλευση, όχι όμως και να κολλάμε σε επί μέρους άρθρα ενός νομοσχεδίου».
Η δεύτερη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ακολούθησε μία αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, ο οποίος αφενός τόνισε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι θέλουν να υπάρχει σαφής προσδιορισμός του χρόνου των εκλογών και αφετέρου ότι είναι υποχρέωση όλων να απουσιάζει κάθε διαδικασία που υπονομεύει το κύρος της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
Οι αναφορές ερμηνεύτηκαν ως υπαινιγμοί για τα εσωκομματικά ζητήματα του ΠαΣοΚ και ο κ. Παπαδήμος παρενέβη εκ νέου, λέγοντας: «θα παρακαλούσα τους υπουργούς να περιορίζονται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης».
Αίσθηση προξένησε, λόγω της αναλυτικής παρουσίασης και της περιγραφής των χρονοδιαγραμμάτων, η αναφορά του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος μίλησε για μία διαδικασία δίμηνης διάρκειας, η οποία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Μαρτίου.
Σε διαφορετικό επίπεδο, δεν έλειψαν οι μικρότερης κλίμακας αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, όπως αυτή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, κ. Σωκ. Ξυνίδη και του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου για το θέμα των εξαιρέσεων που αφορούν την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών.