Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, πριν δηλαδή ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου που θα ισχύσει από το 2016 και το οποίο προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων, η κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνάντηση με τους δανειστές, επομένως στο Υπουργικό θα γίνει η προετοιμασία για την παρουσίασή του.

Τράπεζες και επενδυτές αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς αυτές, μεταξύ άλλων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση και την ένταση του ενδιαφέροντος ιδιωτών επενδυτών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.