Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στον «αριστερό κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη δεκαετία», επισημαίνει ότι «Αριστερά με χαριεντίσματα με τη Χρυσή Αυγή, με επικεφαλής προγράμματος γνωστούς αντικομμουνιστές, με τεμενάδες στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως η θέση για κατάργηση του άρθρου 16, δεν γίνεται!».

«Γυρίστε τους την πλάτη. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα, δυναμώστε το ΚΚΕ, για να σηκώσει ακόμα περισσότερο κεφάλι το κίνημα. Για να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης στο σύστημα, της πάλης, της ανατροπής!» τονίζει.

Αναφέρεται στο «κοινό στρατηγικό πρόγραμμα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ» το οποίο, όπως προσθέτει, «εμπλουτίστηκε με νέο τσουνάμι μέτρων με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κομισιόν» και επισημαίνει ότι «ένα τέτοιο βαρύ πακέτο μέτρων απαιτεί, πέρα από μια «σταθερή» κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επιπλέον και μια αντίστοιχη συναινετική, συστημική αντιπολίτευση στήριξής του. Σαν και αυτή που έκαναν εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τετραετία».

Ο Β. Μεταξάς στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί για ποιούς λόγους το ΚΚΕ, καθώς και σύλλογοι κατοίκων, περιβαλλοντικές ομάδες, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς, είναι αντίθετοι στην κατασκευή σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) στη Μαγνησία.

«Τη δική τους φωνή και αγωνία, την απαίτηση να σταματήσει κάθε σχέδιο για την εγκατάσταση της μονάδας αυτής στον Παγασητικό, θα εκφράσουν με τον πιο καθαρό και μαχητικό τρόπο οι βουλευτές του ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη βουλή. Και είναι ένας επιπλέον λόγος για να μείνει η έδρα του ΚΚΕ στη Μαγνησία» υπογραμμίζει.

Επίσης, αναφέρεται στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Μαγνησία και την Θεσσαλία γενικότερα, από την μετατροπή της σε «απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση» και υπογραμμίζει: «Μόνο το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην πάλη του λαού και της περιοχής μας, ώστε να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Το «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» μπορεί να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά και στη βουλή, με ενισχυμένο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη!».