Σε έκτροπα προχώρησαν οι δυνάμεις καταστολής κατά την αποχώρησή τους από Χίο και Λέσβο. Κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έδειραν και πέταξαν χημικά ενώ σε άλλα βίντεο εμφανίζονται με πολιτικά ρούχα να κραδαίνουν γκλοπ και ασπίδες και να επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς και βανδαλισμούς εν είδει χούλιγκανς.

Σειρά καταγγελιών και οπτικοακουστικού υλικού κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζει τις δυνάμεις καταστολής λίγο πριν αποχωρήσουν από τα νησιά να επιδίδονται σε «αποχαιρετιστήριους» βανδαλισμούς και ξυλοδαρμούς ωσάν χούλιγκανς. Τα βίντεο που προέρχονται από μεγάλο αριθμό λογαριασμών μέσω κοινωνικών δικτύων εμφανίζουν ακόμα και αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα να φορούν τα κράνη τους και να κρατάνε ασπίδες και γκλοπ την ώρα που επιτίθενται σε πολίτες. 

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες καταγγελίες για βανδαλισμούς περιουσιών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από πλευράς ΜΑΤ είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τις προηγούμενες ημέρες.