Μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Π. Πολάκη για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και για την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπέρ της άρσης της ασυλίας του τέως υπουργού τάχθηκαν οκτώ εκ των έντεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος καταγγέλλοντας παρωδία και πολιτικές σκοπιμότητες, με την πεποίθηση πως η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται στο άρθρο 86, δηλαδή τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, λέγοντας πως «δεν υπάρχει ούτε μωρό στη χώρα να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», ενώ τόνισε ότι το γεγονός ότι το αίτημα για άρση ασυλίας του βασίζεται στο άρθρο 62 και όχι το άρθρο 86 αποδεικνύει την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κίνηση αυτή. «Εγώ ζητάω να πάω επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο με το άρθρο 86», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, ο Π. Πολάκης είπε ότι ο άνθρωπος που τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις, όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη», επισημαίνοντας ότι «έχουν βρει στους λογαριασμούς του Πουλή 240.000 ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει».

Ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση και στη «βρωμιά» του συστήματος των ΜΜΕ. «Εδώ υπάρχει όλη η βρωμιά του συστήματος των ΜΜΕ της χώρα και αποδεικνύεται γιατί όταν την πρωτοαποκάλυψα μου την «πέσανε» όλοι οι δημοσιογράφοι. Τα πεντοχίλιαρα φεύγανε σαν το «χαλάζι» για να μπαίνουνε μπάνερ σε σάιτ που δεν τα ξέρει η μάνα τους Υπάρχει βουλευτής, ο κ. Παππάς, που τον Δεκέμβρη του 2014 πήρε 90.000 ευρώ για σάιτ που το άνοιξε στο όνομα της γυναίκας του και το έκλεισε έναν χρόνο μετά».

Παράλληλα, στράφηκε και κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αποκάλυψε τον διάλογο του με τον Γ. Στουρνάρα σχετικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ που είχε πάρει. «Του είπα «κανονικά θα έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ. Καλά κάνεις και ελέγχεις τα δάνειά μου αλλά θα έπρεπε να ελέγξεις και τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ»», ανέφερε για τον διάλογο του με τον Γ. Στουρνάρα.

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Πολάκη, ο οποίος κάνει λόγο για πολιτική δίωξη

«20.000 ευρώ για άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία»

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως από το βήμα της Βουλής, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στο «μεγάλο φαγοπότι» και μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβαναν μέσα ενημέρωσης την περίοδο της κρίσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά σε ποσό 20.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε η εφημερίδα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη, για άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία.

«Να σας καταθέσω και αυτά εδώ, πάλι για να μείνουν στην ιστορία, για να μπορεί να τα δει ο ιστορικός του μέλλοντος. Είναι αυτά που είπα, ένα μέρος αυτών των συμβάσεων, να διαβάζεις εδώ να σηκώνεται η τρίχα της κεφαλής σου. Να δίνουν λέει σε μια εφημερίδα 20.000 ευρώ, Παραπολιτικά, Κουρτάκης (…) για να δημοσιεύει άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία (…) Προκαλώ τα ΜΜΕ να τα δημοσιεύσουν αυτά. Αν έχουν άντερα για να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, αυτά εδώ που είναι εδω μέσα, να τα δημοσιεύσουν. Να δει ο κόσμος τα δεκαχίλιαρα και τα εικοσαχίλιαρα και τα δεκάδες εκατομμύρια που φεύγανε την περίοδο που χρωστάγαμε 15 εκατομμύρια ευρώ στους Ελβετούς και πήγαν να μας κόψουν το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και συνέχισε κάνοντας αναφορές σε πολιτικούς που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από το υπουργείο Υγείας.

«Γι αυτό δεν υπήρχαν λεφτά. Εμείς το ξεπληρώσαμε αυτό και ξαναπήρε μπρος το πρόγραμμα. Και εδώ να μοιράζει τα δεκαχίλιαρα σαν να είναι μαρούλια προκειμένου να ταΐζει τα ΜΜΕ με γελοίες δικαιολογίες.(…) Αυτό βέβαια δεν ξεκίνησε με τους τελευταίους. Αυτό το είχε ξεκινήσει ο κύριος Αβραμόπουλος. Και πιο πριν είχε ξεκινήσει. Είναι η υπόθεση ίδια. Αυτή η συμμορία είναι από τότε εκεί. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι. Αυτός ο Παπαδημητρίου, και προσέφερε υπηρεσίες. Παιδιά ελέγχω τα ΜΜΕ. Έλα εδώ κύριε Αβραμόπουλε να σε φτιάξω. Έλα εδώ κυρία Ζέτα Μακρή να σε φτιάξω. Έλα εδώ κύριε Λοβέρδε να σε φτιάξω. Έλα εδώ κύριε Άδωνη να σε φτιάξω. (…) Κοιτάξτε εδώ. Επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ από το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου, του τελευταίου: Του δώσανε λέει 1,5 εκατομμύριο για να χρηματοδοτηθεί η εθνική εκστρατείας πρόληψης κατά του καρκίνου. Και άλλα δύο εκατομμύρια για να κάνει αρχείο νεοπλασιών. Έφτιαξε ένα εξελάκι! Τριάμισι (εκατ. ευρώ) από το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου. Εμείς τα τριάμισι που μείνανε τα δώσαμε στο Θεαγένειο, τον Άγιο Σάββα και στο Μεταξά, και αγοράσαμε μηχανήματα ακτινοθεραπείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Υγείας.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Π. Πολάκη:

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβερνητικό Βατερλώ» το θέμα άρσης ασυλίας του Πολάκη