«Συζητάμε τον τελευταίο σας, προεκλογικό, προϋπολογισμό με το αφήγημα σας περί “SUCCESS STORY”. Παρά τις εισαγόμενες πολλαπλές κρίσεις μας λέτε ότι πετύχατε: Νοικοκύρεμα Χρέους, Επενδύσεις και Ανάπτυξη, Στήριξη και Επιδόματα. Η αλήθεια; Σας έσωσαν οι πολλαπλές κρίσεις! Να ευχαριστείτε τον Covid και τον εισαγόμενο πληθωρισμό! Εικόνισμα να τους κάνετε!», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Ποιο νοικοκύρεμα; Αποκαλύπτοντας την γύμνια μιας ΕΕ που παραπαίει, λόγω της καταστροφικής-κωμικής διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Κρίσης Τραπεζών, ο Covid, ο πληθωρισμός, κι ο Πούτιν που μαζί τίναξαν στον αέρα το Γερμανικό Βιομηχανικό και άρα το ευρωζωνικό μοντέλο, σας ήρθαν κουτί. Για πρώτη φορά από το 2010 οι τροϊκανοί λάσκαραν τα λουριά. ΞΟΔΕΨΤΕ, ΞΟΔΕΨΤΕ, ΞΟΔΕΨΤΕ. 50 δις, περίπου το ¼ του ΑΕΠ. Κάθε ομόλογο που εκδίδατε το αγόραζε η ΕΚΤ. 400 δις πήγε το δημόσιο χρέος κι ας κατρακυλούσε το ΑΕΠ κάτω των 170 δις».

«Ποιες επενδύσεις; Οι επενδύσεις που γίνονται είναι σχεδόν όλες σε ακίνητα. Έχουμε ένα γενικό ξεπούλημα ακινήτων στις πόλεις και στην περιφέρεια. Γιατί; Δόθηκαν 5 τρις από το «λεφτόδεντρο» της ΕΚΤ, τεράστια ποσά διεθνώς που πήγαν στα ακίνητα και ήρθαν κι εδώ», εξακολούθησε στον ίδιο τόνο.

Και αφού συνέχισε με παρόμοια κριτική σε όλο το εύρος της κυβερνητικής πολιτικής, κατέληξε:

«Όμως περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω τους υπόλοιπους, ιδίως, τους προέδρους των άλλων δύο κομμάτων εξουσίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέμαι: Θα τιμήσουν σήμερα τον λαό λέγοντάς του την αλήθεια; Ή θα συνεχίσετε το παραμύθι ότι αν ήσασταν εσείς στα πράγματα η Ελλάδα θα πέταγε χωρίς ΡΗΞΗ με την θεσμοθετημένη από την τρόικα λεηλασία των ανθρώπων και της φύσης αυτής της χώρας από την Ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα;».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Βαρουφάκη εδώ: