«Αυτή η τακτική βλέπουμε να εφαρμόζεται σήμερα στην Ευρώπη, στην Τουρκία, στην Ελλάδα – με μοναδικούς ωφελημένους τους εμπόρους όπλων», ανέφερε ο γγ. του ΜέΡΑ25, αφού προηγουμένως επεσήμανε πως «ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται γοργά. Κανείς στην ΕΕ δεν κάνει το παραμικρό για να τον αποκλιμακώσει Το αντίθετο – ως πολεμοχαρείς μαζορέτες της Ουάσιγκτον γιορτάζουν την κλιμάκωσή του ενώ οι φωνές που αμφισβητούν την λογική του κλιμάκωσης φιμώνονται και δαιμονοποιούνται ως χρήσιμοι ηλίθιοι το Πούτιν – αν όχι Ρώσοι πράκτορες»

Συμπλήρωσε πως: «Σήμερα, από εδώ, από την Αλεξανδρούπολη την οποία οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατέστησαν ορμητήριο του Αμερικανικού στρατού, ο οποίος δεν θα σηκώσει καν το μικρό του δακτυλάκι για να προστατεύσει τα σύνορά μας σε περίπτωση Τουρκικής εισβολής, από την Αλεξανδρούπολη που την κατέστησαν τραγικό επίκεντρο όλο και πιθανότερης πυρηνικής σύρραξης – εδώ, από την Αλεξανδρούπολη, το ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον Κόσμο ολάκερο, σε πατριωτική, αντιπολεμική συστράτευση εναντίον της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία – μιας κλιμάκωσης που ανοίγει ορέξεις των πολεμοχαρών για κλιμάκωση και θερμά επεισόδια εδώ διπλά μας, στον Έβρο και στο Αιγαίο».

«Η αντίσταση στον παραλογισμό του πολέμου δεν είναι αντι-ευρωπαϊσμός, δεν σημαίνει ανοχή στον Πούτιν, δεν σηματοδοτεί την οποιαδήποτε ανοχή σε επιβουλές αναθεωρητικών γειτόνων. Η αντίσταση στον παραλογισμό του πολέμου και στους εμπόρους του είναι αυτονόητο καθήκον των πατριωτών» καταλήγει ο Γ. Βαρουφάκης.