Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο 105,5» και στην εκπομπή των Γιώργου Τραπεζιώτη και Γιώργου Μελιγγώνη, αναφέρθηκε στη δήλωση του Ισίδωρου Ντογιάκου μετά την αποκάλυψη ότι παρενέβη σε έρευνα της ΑΔΑΕ.

Σε σχέση με την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον πάροχο τηλεπικοινωνιών, η Βασιλική Θάνου ανέφερε πως «όταν έχεις θέση εξουσίας, δε λες γνώμη σαν Ντογιάκος αλλά με βάση τις θέσεις που έχεις». «Δεν υπάρχει άτυπη γνωμοδότηση» είπε και τόνισε ότι ο εισαγγελέας αποσπάται στην ΕΥΠ για να ελέγχει την νομιμότητα, όχι για να προσυπογράφει. 

«Έχει εκτεθεί η Ελλάδα από τις υποκλοπές. Θα έπρεπε να δίνεται μία προτεραιότητα γιατί η καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο απώλειας αποδεικτικών στοιχείων», ανέφερε η Βασιλική Θάνου. «Είναι αυτονόητο το ότι πρέπει να επεμβαίνουν αμέσως εισαγγελικές αρχές όταν έχουμε τέτοιες αποκαλύψεις».

«Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κινηθεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Ακριβώς την επόμενη μέρα, η εισαγγελία πρέπει να συλλέγει τα στοιχεία», τόνισε η κυρία Θάνου για να προσθέσει ότι «την βασιμότητα των στοιχείων έχει υποχρέωση να ελέγξει ο δικαστικός λειτουργός και όχι ο δημοσιογράφος».

«Θα έπρεπε να έχουν ενοποιηθεί οι δικογραφίες σε έναν εισαγγελέα, ώστε έχει την συνολική εικόνα της υπόθεσης και να αποκρουστεί ο κίνδυνος έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων» δήλωσε και εξέφρασε την απορία της σχετικά με το «πως δεν αντέδρασε η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, της οποίας το βήμα χρησιμοποίησε ο κύριος Ντογιάκος»