Η κυβέρνηση Μητσοτακη έχει υιοθετήσει το εξής Δόγμα σχετικά με την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα Γουνταναμο της Μεσογείου: «Βασιλικότεροι του Βασιλέως», «Νατοικοτεροι του ΝΑΤΟ», «Αμερικανικοτεροι των Αμερικανών»

Μετά την πειρατεία που έπραξε η Ελληνική κυβέρνηση (κατόπιν οδηγιών του αμερικανικού Πενταγώνου) , έναντι ιρανικού πλοίου, στην Κάρυστο, με κατάσχεση του φορτίου του (αργό πετρέλαιο), οι Ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανταπάντησαν με κατάσχεση δυο ελληνικών τάνκερ και με κράτηση του πληρώματος τους (μεταξύ αυτών και δυο Έλληνες) .

Αφού η Ελλάδα ήδη κατατάσσεται στους κορυφαίους προμηθευτές σε όπλα στο Ουκρανικό καθεστώς, αφού κωφεύει στην πρόσφατη οδηγία του Δεξιού τομέα της Ουκρανίας να προχωρήσει σε δολοφονικά προγκρόμ στο Ντονμπάς σε βάρος Ρωσόφωνων και πολιτών ελληνικής καταγωγής, όπως καταγγέλουν ΜΜΕ της Ρωσίας αλλά και της Ελλάδας , τώρα επιστρατεύεται η ελληνική νομοθεσία για να εφαρμόσει αμερικανικές κυρώσεις που δεν έχουν καμία διεθνή νομιμοποιητική βάση (ΟΗΕ) .

Είναι τραγικό, επικίνδυνο και άκρως εξευτελιστικό για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού η μετατροπή της χώρας μας σε τριτοκοσμική «μπανανία».

Η πλήρη αμερικανοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας, της εξωτερικής της πολιτικής, ανοίγει δρόμους μεγάλων εθνικών και κοινωνικών τραγωδιών. Τώρα είναι η ώρα ενός μαζικού, ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος που θα μετατρέψει την χώρα σε ουσιαστικό παράγοντα ειρήνης, διαλόγου, υπεράσπισης εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας χωρίς προστάτες και νατοϊκές προσταγές.