«Στη δική μας αντίληψη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν έπρεπε και δεν θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά του μαθητή που τρέχει να παραπονεθεί στον δάσκαλο επειδή τον αδικεί ο διπλανός του γιατί μια τέτοια θέση θα είχε στην κορυφή την παραδοχή του αδύναμου εταίρου» ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για το ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέστρεψε από τις ΗΠΑ με άδεια χέρια, αλλά και με ένα ακόμα πακέτο εξοπλιστικών, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει στις Ένοπλες Δυνάμεις της, προανήγγειλε ότι η χώρα μας θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών F-35 πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας και ανακοίνωσε ότι ήδη η Lockheed Martin εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον της για επένδυση στην ΕΑΒ. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα έχουμε αεροσκάφη F-35 από το 2028 και μετά. Είναι εξάλλου και η χρονική περίοδος που η χώρα μας θα έχει το δημοσιονομικό χώρο για να μπορούμε να τα αποκτήσουμε, καθώς δεν κάνει δαπάνες έξω από τις δημοσιονομικές της δυνατότητες».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμμέσως πλην σαφώς, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να ενημερώσει πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα για τις επαφές στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματά τους. Αφού μίλησε απαξιωτικά για «μίζερη, αμήχανη και μικρόψυχη» αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο Γ. Οικονόμου σημείωσε ότι «είναι τόσο μεγάλο το γεγονός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ που μιλάει από μόνο του. Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε είναι ανοικτός στο οποιοδήποτε αίτημα για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών κομμάτων».

Τέλος, σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς η κατάσταση δεν είναι έτσι και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει πρώτη δύναμη».