Ο εκδότης και δημοσιογράφος τονίζει ότι η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου τον κατηγορεί ότι τον Μάρτιο του 2017 έκανε δημοσίευμα με σκοπό να χτυπήσει την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου.

«Γράφει λοιπόν στο κατηγορητήριο η κατήγορός μου ανακρίτρια, πως δημοσίευσα μια “εντελώς αβάσιμη αναφορά της Ζαμανίκα” για να πλήξω την Ράικου. Η κατηγορία εναντίον μου έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2022Ζήτησα από την ανακρίτρια όπως είχα δικαίωμα, να μου δώσει από τη δικογραφία, την επίμαχη αναφορά της Ζαμανίκα εναντίον της Ράικου. Όπως προκύπτει όμως, η ανακρίτρια, δεν είχε αυτή την αναφορά. Τη ζήτησε με έγγραφό της μετά από το δικό μου αίτημα, στις 15 Μαρτίου 2022 και την παρέλαβε στις 21 Μαρτίου. Δηλαδή δύο μήνες αφότου με κατηγόρησε ότι δημοσίευσα “εντελώς αβάσιμη αναφορά”, έμαθε τι γράφει η αναφορά. Απήγγειλε κατηγορητήριο για το “εντελώς (!) αβάσιμο” περιεχόμενο, ενώ δεν γνώριζε το περιεχόμενο» σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης και προσθέτει:

«Έτσι στήνονται οι κατηγορίες. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

«Την 1η Απριλίου, αποφάσισα να στείλω μια ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την υπόθεση της δίωξής μου σε σχέση με το σκάνδαλο  Νovartis. Για να ακριβολογώ βέβαια ή δίωξή μου είναι για τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του σκανδάλου Novartis, αλλά θα τα πούμε εν καιρώ και μετά την απολογία μου. Έστειλα την επιστολή όχι για να υπερασπίσω τον εαυτό μου, αλλά για να αναγκάσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπερασπίσει τη Δικαιοσύνη. Σε αυτή την επιστολή η οποία περιλάμβανε και σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, αποδεικνυόταν πως η Ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, απέδωσε σε προστατευόμενη μάρτυρα, πράγματα τα οποία δεν είπε για να με κατηγορήσει ότι έκανα δημοσίευμα πριν τα καταθέσει. Μόνο που δεν τα είχε πει στην κατάθεση που επικαλείται.

Σήμερα στέλνω δεύτερη επιστολή, γιατί θεωρώ πως πρέπει να επιμείνω για να παρθούν  μέτρα εναντίον όσων εντός και εκτός της Δικαιοσύνης συμμετέχουν στην προσπάθεια να ενοχοποιηθώ και εγώ και η ερευνητική δημοσιογραφία.

Τι προκύπτει σε συνέχεια όσων έχω δημοσιεύσει; Η Ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου με κατηγορεί ότι τον Μάρτιο του 2017 έκανα δημοσίευμα με σκοπό να χτυπήσω την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Για να σας ενημερώσω, στο δημοσίευμα αυτό αποκάλυπτα ότι η Ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, κατέθεσε αναφορά εναντίον της Ράικου, στην οποία κατηγορούσε την Εισαγγελία Διαφθοράς πως δεν της παρέδωσε τμήμα της δικογραφίας για τον Θωμά Λιακουνάκο. «Ξέχασε» δηλαδή. Γράφει λοιπόν στο κατηγορητήριο η κατήγορός μου Ανακρίτρια, πως δημοσίευσα μια «εντελώς αβάσιμη αναφορά της Ζαμανίκα» για να πλήξω την Ράικου.

Η κατηγορία εναντίον μου έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2022. Ζήτησα από την Ανακρίτρια όπως είχα δικαίωμα, να μου δώσει από τη δικογραφία, την επίμαχη αναφορά της Ζαμανίκα εναντίον της Ράικου. Όπως προκύπτει όμως, η Ανακρίτρια , δεν είχε αυτή την Αναφορά. Τη ζήτησε με έγγραφό της μετά από το δικό μου αίτημα, στις 15 Μαρτίου 2022 και την παρέλαβε στις 21 Μαρτίου. Δηλαδή δύο μήνες αφότου με κατηγόρησε ότι δημοσίευσα «εντελώς αβάσιμη αναφορά» , έμαθε τι γράφει η Αναφορά. Απήγγειλε κατηγορητήριο για το «εντελώς (!) αβάσιμο» περιεχόμενο, ενώ δεν γνώριζε το περιεχόμενο.

Έτσι στήνονται οι κατηγορίες. Τα συμπεράσματα δικά σας».