«Επιλέξαμε σήμερα να επισκεφθούμε τον ειδικό εφέτη ανακριτή και να του ενεχειρίσουμε ένα υπόμνημα γιατί παριστάμεθα ως υπεράσπιση κατηγορίας μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων στην υπόθεση αυτή και να πούμε τις απόψεις μας για την πορεία της κύριας ανάκρισης και να καταθέσουμε και μια τεχνική πραγματογνωμοσύνη που εκπονήσαμε με δικό μας πραγματογνώμονα για τα θέματα που ανέκυψαν με το δυστύχημα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βερβεσός.

«Ζητήσαμε να διερευνηθούν συγκεκριμένες οπτικές της τραγωδίας, κυρίως γιατί δεν έχουν ενσωματωθεί μέχρι σήμερα στην εθνική νομοθεσία οι κανόνες ασφαλείας που υποχρεούται η χώρα με Κοινοτική Οδηγία να είχε για το θέμα της ασφάλειας των συγκοινωνιών και των σιδηροδρόμων. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε μετά το δυστύχημα. Δεν βάλαμε μυαλό σαν χώρα και σαν Πολιτεία απ’ αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο και συνεχίζουμε να μην έχουμε θεσπίσει τους λεγόμενους εθνικούς κανόνες ασφαλείας που μας επιβάλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είμαστε δηλαδή αλά κάρτ ευρωπαϊκή χώρα» προσέθεσε.

«Εκδηλώσαμε τους προβληματισμούς μας για την πρόσφατη παρέμβαση της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούμε ότι ήταν και αδόκιμη και πιο πολύ επικοινωνιακού παρά ουσιαστικού χαρακτήρα» σημείωσε.

«Ζητήσαμε εμείς να γίνει η έρευνα στους χρόνους που πρέπει και σύντομα, αλλά και ουσιαστικά. Καταγγείλαμε ευθέως τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν φείδεται να δηλώνει ότι η δίκη θα γίνει τον τάδε χρόνο ή ότι η ανάκριση θα πάει άλλους δύο μήνες. Όπως ο Άρειος Πάγος, καταδίκασε, κακώς κατ’ εμάς, την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οφείλει να καταδικάσει και τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σε μια εκκρεμή υπόθεση, τόσο σοβαρή για τον Ελληνικό λαό» κατέληξε