Το TPP επικοινώνησε με τον διαδηλωτή, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά τη βίαιη προσαγωγή του και όπως ενημέρωσε θα υποβληθεί σε επέμβαση ως αποτέλεσμα της αστυνομκής βίας.

Ακολουθεί η καταγγελία στο TPP:

«Το παρακάτω κείμενο έχει στόχο την γνωστοποίηση των γεγονότων σχετικά με την προσαγωγή μου στο Μαρούσι από ασφαλίτες της κρατικής υπηρεσίας και για κανένα λόγο δεν έχει σκοπό την θυματοποίηση μου. Άλλωστε γνωρίζω καλά τις επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου, να στέκομαι ενάντια σε κάθε είδους κυριαρχίας, να αγωνίζομαι, να συμμετέχω σε κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες. Οποιοσδήποτε διαλέξει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι της ιστορίας ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο του κράτους και κατά συνέπεια στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως αντίστοιχα περιστατικά με αυτό που περιγράφεται παρακάτω έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα προσπερνάμε χωρίς να αντιδρούμε για αυτά.

Ακολουθεί η περιγραφή των γεγονότων:

Το Σάββατο 11/3 μετά το τέλος της πορείας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη που διοργανώθηκε από συλλογικότητες της περιοχής στο Μαρούσι, προσφέρθηκα να γυρίσω έναν σύντροφο στο σπίτι του με το μηχανάκι μου. Μόλις αυτός μπήκε στο σπίτι του είδα με την άκρη του ματιού μου 2 άτομα με καπέλα και μάσκες να τρέχουν καταπάνω μου. Ενστικτωδώς προσπάθησα να διαφύγω πατώντας γκάζι και τότε ο ένας εξ αυτών με κλώτσησε με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Σηκώθηκα και προσπάθησα να κερδίσω μια μικρή απόσταση προκειμένου να καταλάβω ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλωμένοι τύποι και τι θέλουν από μένα για να διαχειριστώ αντίστοιχα την κατάσταση. Αφού είχα αρχίσει να φωνάζω και να τους βρίζω, ο ένας από αυτούς μου είπε “ηρέμησε από την ασφάλεια είμαστε”, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά εμφανίστηκαν άλλοι δύο από πίσω μου, με έκλεισαν στο πεζοδρόμιο και μου έβαλαν χειροπέδες. Στη συνέχεια, βγήκε από την οικία του ο σύντροφος που μόλις είχα αφήσει προκειμένου να δει τι συμβαίνει έχοντας προφανώς ακούσει όλη αυτή την φασαρία, οι ασφαλίτες του έβαλαν χειροπέδες ανακοινώνοντάς του ότι συλλαμβάνεται. Αφού τους πίεσα προκειμένου να με αφήσουν να σηκώσω το μηχανάκι από το οδόστρωμα έχοντας παρατηρήσει τις σημαντικές ζημιές που υπέστη λόγω της πτώσης στην συνέχεια μας έβαλαν σε όχημα της ασφάλειας και οδηγηθήκαμε στη ΓΑΔΑ.

Όταν φτάσαμε εκεί μας υποδέχτηκε ο αξιωματικός της ασφάλειας, ανακοινώνοντας στον σύντροφο ότι συλλαμβάνεται για τον ξυλοδαρμό του Γ. Βαρουφακη. Αργότερα κάλεσε εμένα στο γραφείο του για να μου κάνει μια σειρά από ερωτήσεις για το πού βρισκόμουν την ώρα της επίθεσης και αν γνωρίζω κάτι για την υπόθεση. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα από τη στάση τους ότι μοναδικός λόγος που βρισκόμουν στην ΓΑΔΑ ήταν γιατί έκανα το «λάθος» να γυρίσω το σύντροφο στο σπίτι του και ότι γνώριζαν ότι δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Εγώ από την πλευρά μου διαμαρτυρήθηκα εντόνως για τον τρόπο προσαγωγής μου, καθώς οι δύο πρώτοι που μου επιτέθηκαν δεν μου αποκάλυψαν ποτέ την ταυτότητά τους αλλά επέλεξαν έναν πολύ επικίνδυνο τρόπο, να με ρίξουν από το μηχανάκι εν κινήσει, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου. Ο αξιωματικός από την πλευρά του μου ζήτησε συγγνώμη! Λες και μια συγγνώμη είναι αρκετή για τον τρόπο που επέλεξαν να με προσαγάγουν. Έπειτα ξεκίνησε το στάδιο της αναμονής και ενώ πονούσα αρκετά στο χέρι και στο πόδι ζητώντας επίμονα να με πάνε στο νοσοκομείο, εκείνοι με αγνοούσαν επιδεικτικά, φτάνοντας έτσι τις τρεισήμισι ώρες παραμονής μου στην ΓΑΔΑ. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ερευνών είχαν προσαχθεί τουλάχιστον άλλοι 2 σύντροφοι κάτω από τα σπίτια τους. Τέλος, για να ολοκληρωθεί το κομμάτι της περιγραφής των γεγονότων κατέληξα στο ΚΑΤ με κατάγματα στο χέρι και με πρησμένο πόδι.

Με βάση την παραπάνω περιγραφή θα ήθελα να σταθώ σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Το γεγονός ότι επέλεξαν να τρέξουν καταπάνω μου δύο κουκουλωμένοι τύποι χωρίς διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να μου δείξουν κάποια ταυτότητα, με οδήγησε στην απόφαση να διαφύγω αρχικά και σε δεύτερο χρόνο να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί τους. Γνωρίζω ότι είναι μία τακτική που ακολουθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά όπως αποδεικνύεται είναι μια επικίνδυνη τακτική, καθώς ο καθένας και καθεμία έχει κάθε δικαίωμα να αντισταθεί σε δύο τύπους εφόσον δεν γνωρίζει ότι είναι μπάτσοι και μπορεί να είναι οτιδήποτε.
Τέτοιες τακτικές δεν μας είναι καινούργιες, από τις προληπτικές προσαγωγές συντρόφων/ισσων κάτω από τα σπίτια τούς, τους «τυχαίους» ελέγχους που συνήθως καταλήγουν σε τραμπουκισμούς, τις μαζικές παρακολουθήσεις (μέσω συσκευών) στα προσωπικά οχήματα συντροφισσών και συντρόφων, τις κάμερες και τα μικρόφωνα έξω από σπίτια ή έξω από πολιτικά γραφεία και άλλα πολλά παραδείγματα, η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να επιτηρεί και να καταστείλει όσους/όσες αγωνίζονται.
Μέσα από τέτοιες πρακτικές πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, όμως είναι βαθιά γελασμένοι, τέτοια περιστατικά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, οι αγώνες δεν εκφοβίζονται και δεν σταματούν.

Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές».