«Το πάρκο Κύπρου & Πατησίων είναι και θα παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, πράσινος χώρος και εστία συλλογικού αγώνα» αναφέρει στο κάλεσμά της, η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/ Πατησίων, η οποία καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και την καταστολή στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Ακόμα, η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη στηρίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων για Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα σχέδια ανάπλασης δήμου Αθηναίων και Unison. «Την εβδομάδα που μας πέρασε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων δέχτηκε 3 φορές επισκέψεις εργολάβων που με εργάτες ήθελαν να αρχίσουν τις εργασίες ανάπλασης, την Παρασκεύη δε ήρθαν και η ΟΔΟΣ με κάπελάκηδες να ‘προστατέψουν’ το πάρκο. Κάτοικοι και αγωνιστές συγκεντρώθηκαν και εν τέλει η αστυνομία αποχώρησε». «Ως Συνέλευση για το Λόφο Στρέφη στηρίζουμε και θα παρευρισκόμαστε στην πορεία της Τρίτης 5.30μμ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Καμία ανάπλαση από τα πάνω, που να αγνοεί και να εκδιώκει την κοινωνική βάση των γειτονιών μας» καταλήγει.

Η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» καταγγέλλει πως «το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο αλλά προληπτικό δηλαδή τρομοκρατικό αφού για σήμερα το απόγευμα στις 17.30 είχε προγραμματιστεί πορεία στη γειτονιά». «Η ‘ανάπλαση’ έχει δοθεί στην ιδιωτική εταιρεία Unison, θα κοστίσει 35 εκ. ευρώ και όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι θα αφήσει το πάρκο με λιγότερο πράσινο. Ο Δήμος Αθηναίων για άλλη μια φορά παρουσιάζει οσους αντιδρούν ως γραφικούς και ‘επαγγελματίες Αριστερούς’ όμως το πάρκο Κύπρου & Πατησίων έχει ιστορία. Το 2009 επί δημαρχίας Κακλαμάνος, είχαν ξαφνικά ξεριζωθεί δεκάδες δέντρα με σκοπό να φτιαχτεί πάρκινγκ. Ήταν τότε η έγκαιρη αντίδραση των «γραφικών» που έσωσε το πάρκο και σταμάτησε το έργο. Αντί για τόνους τσιμέντου το πάρκο γέμισε με πράσινο αφού οι κάτοικοι φύτεψαν πάνω από 150 δέντρα και θάμνους και μάλιστα δικαιώθηκαν και από τα δικαστήρια!» συμπληρωνει. Καταλήγει πως: «Ζητάμε συγγνώμη από τον κύριο Μπακογιάννη αλλά θα εμπιστευτούμε αυτούς τους ‘γραφικούς’ που από το 2009 έφτιαξαν και συντήρησαν το πάρκο και όχι ένα Δήμο που μοιράζει εκατομμύρια σε ιδιώτες δήθεν για το καλό μας…Να στηρίξουμε την πορεία των κατοίκων απόψε στις 17.30. Κάτω τα χέρια από τους κατοίκους και τους ελεύθερους χώρους»!