Όπως αποκαλύφθηκε και κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, η εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Ασφαλείς», ήταν αυτή που απλώς πρότεινε μέρος των ΜΜΕ που θα χρηματοδοτούνταν. Επίσης, όπως κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες, η λίστα Πέτσα τελικά διαμορφώθηκε χωρίς κριτήρια και κανόνες, καθώς και χωρίς δημόσια πρόσκληση προς τα ΜΜΕ για να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης για την πανδημία.

Ωστόσο, στη συνέντευξη ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να ισχυριστεί το αντίθετο. Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «βγάλαμε το κονδύλι, είπαμε αυτή είναι η καμπάνια που θέλουμε να κάνουμε. Άλλος μοίρασε τα χρήματα».

Ο ίδιος, αν και υπενθύμισε ότι ο Μιχάλης Γκάλγκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Initiative Media, η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, «εμφανίστηκε στην επιτροπή και έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις», ξέχασε ότι ο τελευταίος παραδέχθηκε το αντίθετο από αυτό που ισχυριζόταν ο πρωθυπουργός για το μοίρασμα των χρημάτων. «Δόθηκαν όλες οι απαντήσεις. Δεν κάναμε εμείς την κατανομή. Η κατανομή έγινε με επαγγελματικά κριτήρια. Βγάλαμε το κονδύλι, είπαμε αυτή είναι η καμπάνια που θέλουμε να κάνουμε. Άλλος μοίρασε τα χρήματα. Μάλιστα εμφανίστηκε στην επιτροπή και έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

 

 

«Ιδού το απροσχημάτιστο ψέμα Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα. Ιδού η αποκαθήλωση της αξιοπιστίας ενός πρωθυπουργού που μετά και από αυτό, θα τον είχαν “πάρει με τις πέτρες” στις χώρες που δεν υπάρχει εκτεταμένη, ελαστική δημοσιογραφική συνείδηση» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης και παραθέτει σχετικό βίντεο.

 

«Ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή μας κοροϊδεύει όλους μέσα στα μούτρα μας. Διαλέξτε τι σας βολεύει περισσότερο, το ένα είναι χειρότερο απ’ το άλλο. Απλά μην ξεχνάτε το “πολιτικός απατεώνας”», σχολίασε δεικτικά από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.