Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε φραστική επίθεση και όπως επισημαίνουν στο real.gr αυτόπτες μάρτυρες, μέλη της ομάδας αυτής κινήθηκαν εναντίον του.

Όπως αναφέρει ο real.gr, τότε, ο κ.Βίτσας παρέμεινε ψύχραιμος και δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν μαζί του στο σημείο ζήτησαν από τους αγνώστους να αποχωρήσουν, όπως και έπραξαν, χωρίς το επεισόδιο να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Με δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα indymedia την ευθύνη για τον προπηλακισμό ανέλαβε η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως «διαδηλωτή» (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας. Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Όλοι οι σύντροφοι/ισσες είναι καλά παρά την συντριπτική ανισότητα της συμπλοκής

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες

ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού