«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά, ωστόσο διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί», είπε στο ΣΚΑΙ.

«Υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα» προσέθεσε.

«Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελείωσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το ”τραβήξουμε” μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου» δήλωσε για το Συνέδριο.

«Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως «ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφραση στην πρώτη συνέδριαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα».

«Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο» ανέφερε, ενώ αναφορικά με την δική του απόφαση για το αν θα εγκαταλέιψει το κόμμα ή όχι ο ίδιος κατέληξε:

«Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, κατά τη γνώμη μου έχω καταλήξει θα τα διατυπώσω στον προεδρο στις επόμενες συνεδριάσεις μια σειρά από ερωτήματα που με απασχολούν, δε θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, και απο εκεί και πέρα θα γίνουν ευρωεκλογές και η ”Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά” ,σας έβγαλα και τίτλο πως θεωρώ εγώ ότι πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα, αυτό δηλαδή το πολιτικό μόρφωμα μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε άλλο στάδιο».