«Η επιθετική μας επιχείρηση στο Ντονμπάς δεν σταματά. Προχωρά – όχι με πολύ γρήγορο ρυθμό – αλλά σταδιακά καταλαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος μετά τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στο Ουζμπεκιστάν, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε μια ταχεία αντεπίθεση, οι ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι κατέλαβαν πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε έξι ημέρες στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε χθες, Παρασκευή, ότι η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει αναπτύξει τις πλήρεις δυνάμεις της. «Σας θυμίζω ότι ο ρωσικός στρατός δεν πολεμά στο σύνολό του […] Μόνο ο επαγγελματικός στρατός μάχεται», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στην εισβολή της ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Αλλά μετά τις πρόσφατες απώλειες της Ρωσίας, ορισμένοι αξιωματούχοι ζήτησαν να κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις.