Ο υποδιευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Κύριλλος Τιμοσένκο, ανακοίνωσε πως ρωσικά UAVs χτύπησαν περιοχές καίριας σημασίας στην περιφέρεια του Κιέβου την Πέμπτη.

«Νέα επίθεση με drones – καμικάζι εναντίον υποδομών κρίσιμης σημασίας», ανέφερε ο Κ. Τιμοσένκο μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία του χτυπήματος.

Η Ουκρανία καταγγέλλει επιθέσεις με ιρανικής κατασκευής UAVs τύπου Σαχίντ-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος. Το Ιράν, ωστόσο, αρνείται ότι προμήθευσε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία. 

Νωρίτερα, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως βομβαρδίστηκε οικισμός, δηλώνοντας πως «σωστικά συνεργεία ήδη εργάζονται επιτόπου», χωρίς να δώσει, όμως, και πάλι λεπτομέρειες για το τι βομβαρδίστηκε, ή πού ακριβώς.

Ο σταθμός στη Ζαπορίζια θα χρησιμοποιεί ρωσικά πυρηνικά καύσιμα

Έχοντας πάρει τα ηνία στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, η Ρωσία, θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά πυρηνικά καύσιμα μόλις εξαντληθούν τα τρέχοντα αποθέματά του, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο αξιωματούχο της Rosenergoatom.

«Το καύσιμο που χρησιμοποιείται θα εξαντληθεί (…) το δικό μας θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον», δήλωσε ο Ρενάτ Καρσάα σύμβουλος του γενικού διευθυντή της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας.