Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν εντολής της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να συζητήσει την τελευταία εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την Πέμπτη «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου». Ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς εκτοξεύτηκε από την περιοχή Wonsan της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα υπερασπίζεται την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων ως νόμιμη άμυνα ενάντια σε αυτό που αποκαλεί απειλή από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους συμμάχους της στη Νότια Κορέα.

Την ίδια στιγμή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια με τη μικρή του κόρη. Το κορίτσι, που πιστεύεται ότι ονομάζεται Κιμ Τσου-ε, ήρθε μαζί του σε μια επιθεώρηση της μεγαλύτερης εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της χώρας την Παρασκευή. Η δημόσια εμφάνιση της Τσου-ε είναι σημαντική, δήλωσε ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός στη Βόρεια Κορέα από το Stimson Center στην Ουάσιγκτον. Θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του κ. Κιμ να δείξει ότι η διαδοχή στην εξουσία θα περάσει από αυτόν.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει αυξηθεί φέτος. Η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε πρωτόγνωρα υψηλό αριθμό δοκιμών οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που της απαγορεύουν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.