Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μπούγας, ερμήνευσε τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, χρησιμοποιώντας τη ναζιστική έκφραση «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», σηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων από την αντιπολίτευση στην Ολομέλεια, η οποία συνεδριάζει για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ στάθηκε στη δήλωση Πολάκη ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην εξουσία «θα είναι αλλιώς», για να πει στη συνέχεια ότι αυτή η φράση παραπέμπει στο «θα ξαναέρθουμε και θα τρέμει η γη».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν ζητώντας από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της πλειοψηφίας να ανασκευάσει. Μέχρι και ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κάλεσε τον Γ. Μπούγα να ανακαλέσει. Ωστόσο, εκείνος επέμεινε.

Το βίντεο που δημοσίευσε το Documento:

Το ναζιστικό σύνθημα φώναζε και ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης την εποχή που βρισκόταν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη, κάτι που στην τοποθέτηση του ανέφερε ο Π. Πολάκης: «Ανακαλέστε αλλιώς θα με αναγκάσετε να βάλω σε ανοιχτή ακρόαση τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν τραγουδούσε σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ» είπε, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της συμπολίτευσης να απαντά ότι επ΄ουδενί δεν εννοούσε πως ο Πολάκης διέπεται από τέτοιες λογικές.

Στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας Πολάκη

Τη μη άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστήριξε ότι η αίτηση για άρση της ασυλίας είναι αντίθετη με τον κανονισμό και το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποθεση της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για δεύτερη φορά στη Βουλή, καθώς την πρώτη φορά καταψηφίστηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά συγγνώμη από τον μηνυτή και εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη.

Συνολικά, πρόκειται για δεύτερη μήνυση για το ίδιο θέμα που του έκανε ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης. Στην πρώτη μήνυση τον Σεπτέμβριο, περίπου οι μισοί βουλευτές της ΝΔ δεν εμφανίστηκαν στην Ολομέλεια (η επιτροπή Δεοντολογίας είχε δώσει και τότε την έγκριση της), με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η άρση ασυλίας του βουλευτή.

Η μήνυση αφορά τοποθέτηση του πρώην υπουργού στη Βουλή, που σχετίζονταν με κατηγορίες εναντίον του εκδότη σχετικά με δημοσιεύματα αλλά και χρήματα που διοχέτευσε στον νομό Χανίων προκειμένου – όπως υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης – να βγει πρώτη η ΝΔ στις εκλογές και να μην εκλεγεί ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης.

Η τότε κίνηση των βουλευτών της ΝΔ μεταφέρθηκε ως εσωκομματικός τριγμός, κάτι που απεικονίζεται και στο δημόσιο συγγνώμη που έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προς τον εκδότη των Παραπολιτικών για την τότε καταψήφιση. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ζήτησε τότε την απόδοση ευθυνών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, απευθυνόμενος στη γαλάζια παράταξη.

Δεύτερη φορά στη Βουλή η άρση ασυλίας Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Κουρτάκη

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεσή του από την επιτροπή Δεοντολογίας, διότι αναμένεται να είναι δικηγόρος του Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης και θα τον αναλάβει και στο ποινικό.