Την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από νέα μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση αφορούσε τοποθέτηση του πρώην υπουργού στη Βουλή, που σχετίζονταν με κατηγορίες εναντίον του εκδότη σχετικά με δημοσιεύματα αλλά και χρήματα που διοχέτευσε στον νομό Χανίων προκειμένου – όπως υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης – να βγει πρώτη η ΝΔ στις εκλογές και να μην εκλεγεί ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης.

Σημειώνεται ότι υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Μετά την Επιτροπή Δεοντολογίας, το ψήφισμα αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Ζητά εξαίρεση ο Θάνος Πλεύρης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεσή του από την επιτροπή Δεοντολογίας, διότι αναμένεται να είναι δικηγόρος του Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης και θα τον αναλάβει και στο ποινικό.

«Από τον ΚτΒ αλλά και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών δεν προκύπτει κάποιο κώλυμα να συμμετάσχω, ως μέλος, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αλλά αφενός λόγω του ότι η αγωγή, στην οποία παρίσταμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, εδράζεται στο αυτό ποινικό αδίκημα που περιγράφεται στην έγκληση, αφετέρου λόγω του ότι σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο, θα αναλάβω και την εκπροσώπησή του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας, καίτοι δεν υπέβαλλα την έγκληση, επιθυμώ τη μη συμμετοχή μου στη λήψη απόφασης της επιτροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Το προηγούμενο αίτημα και η απουσία της ΝΔ

Το αίτημα της άρσης ασυλίας του Πολάκη είχε απορριφθεί όταν είχε έρθει στη Βουλή τον Σεπτέμβριο. Πλήθος δημοσιευμάτων τότε, μετέδιδαν εσωκομματικούς τριγμούς για τη Νέα Δημοκρατία καθώς τότε είχαν ψηφίσει μόνο 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης ενώ 84 βουλευτές καταψήφισαν. Μάλιστα, υπήρχε και περίπτωση γαλλάζιου βουλευτή που καταψήφισε το τότε αίτημα, αλλά μετέπειτα έκανε λόγο για «τεχνικό λάθος».

«Συγγνώμη» και «πιστοποιητικά» από ΝΔ στον Κουρτάκη των «Παραπολιτικών»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ζήτησε τότε την απόδοση ευθυνών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία. «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν» τόνιζε.

«Πήγα και ψήφισα στη Βουλή για την άρση ασυλίας τριών βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο κ. Πολάκης. Η ψήφος είναι πολιτική πράξη. Όπως κι η αποχή! Κι έχει συνέπειες», υποστήριξε ο γαλάζιος βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος στην ψηφοφορία του Σεπτεμβρίου.

Η συγγνώμη του Άδωνι στον Κουρτάκη

Η πολιτική ποιότητα της κυβέρνησης έφτασε και στο σημείο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, να ζητά συγγνώμη προς τον εκδότη Κουρτάκη.

«Είναι δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν ό,τι πιστεύουν ότι είναι σωστό. Ακόμη και να παρέχουν ασυλία στον Πολάκη. Ευτυχώς στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Έτσι σήμερα κατέθεσα νέα μήνυση και αγωγή εναντίον του υβριστή μου», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Κουρτάκης.

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός ότι, και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

«Εγκαλούν τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί βγήκε και υπερασπίστηκε το δικαίωμα ενός πολίτη, απέναντι στον παραλογισμό της βουλευτικής ασυλίας. Οι Αριστεροί που επί χρόνια έδιναν δήθεν αγώνα για την κατάργηση του νόμου που διαχωρίζει τους βουλευτές από τους κοινούς θνητούς. Υποκριτές» έγραψε σε νέο tweet το πρωί της Παρασκευής, ο εκδότης, απαντώντας σε όσους αντέδρασαν για την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά τον σάλο, ο Γεωργιάδης έγραψε εκ νέου ότι: «Τέλος όλοι όσοι δήθεν σκανδαλίστηκαν από την «συγγνώμη» μου στον Γιάννη Κουρτάκη είναι υποκριτές. Η συγγνώμη δεν πήγαινε στον εκδότη/δημοσιογράφο αλλά στον πολίτη που δεν έχει ασυλία και που εμποδίσαμε την άσκηση ενός δικαιώματός του. Την ίδια θα έλεγα σε κάθε πολίτη. Υποκριτές».

Σημειώνεται ότι τότε την τιμωρία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη, αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την «αστοχία» της μη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη απέναντι στη μήνυση του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, αποφασίζοντας τον αποκλεισμό του από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ματαιωμένης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αποκλεισμός του γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας από τη ΔΕΘ για την μη άρση ασυλίας του Πολάκη

«Υπόσχομαι τεράστιο ρεζιλίκι»

Σε ανάρτησή του ο Π. Πολάκης, -μετά την επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία δεν εμφανίστηκε- θυμίζει πως στην πρώτη διαδικασία δεν είχε αρθεί η βουλευτική του ασυλία και τονίζει πως: «Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθουλη της λασποδημοσιογραφιας!»

Προσθέτει δε πως: «Μακάρι η δικαιοσύνη να ειχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μενα για ΟΛΕΣ τις υποθεσεις διασπάθισης δημοσίου χρηματος που έχουμε στείλει στην δικαιοσύνη και καρκινοβατούν η είναι συρταρωμενες από το Δεκέμβρη του 15 και εντεύθεν».

Τονίζει μάλιστα ότι: «Υπόσχομαι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ άλλη μια φορά, στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης της ασυλίας μου στην ολομέλεια της Βουλης, σε όλον τον ακροδεξιό εσμός που μας κυβερνα και στα πληρωμένα νεροπίστολα της διαπλοκής!».

«Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ανεμου

γι αυτό κι γώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ενημερωτικά…..

Σήμερα συνειδητά δεν παρευρέθηκα στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής όπου η κυβερνητική πλειοψηφία ΑΥΤΟΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτακη να ψηφίσει να εισηγηθεί στην ολομέλεια την άρση της ασυλίας μου για τη ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση» που κατέθεσε ο Κουρτακης την επόμενη μερα που ΔΕΝ ΑΡΘΗΚΕ η ΑΣΥΛΙΑ μου στη Βουλή το Σεπτέμβρη για την προηγούμενη μήνυση που ειχε κάνει ο ίδιος!!

ΔΗΛΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ

Πρώτον: Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθουλη της λασποδημοσιογραφιας!

Δεύτερον: Μακάρι η δικαιοσύνη να ειχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μενα για ΟΛΕΣ τις υποθεσεις διασπάθισης δημοσίου χρηματος που έχουμε στείλει στην δικαιοσύνη και καρκινοβατούν η είναι συρταρωμενες από το Δεκέμβρη του 15 και εντεύθεν.

Τρίτο: Υπόσχομαι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ άλλη μια φορά, στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης της ασυλίας μου στην ολομέλεια της Βουλης, σε όλον τον ακροδεξιό εσμός που μας κυβερνα και στα πληρωμένα νεροπίστολα της διαπλοκής!

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΤΕ!!

Γιατί όπως λέει κι η μαντινάδα:

«Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ανεμου

γι αυτό κι γώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου»…