Την ανακοίνωση του αποκλεισμού έκαναν τα ίδια τα Παραπολιτικά στην ιστοσελίδα τους, με δημοσίευμα που αναφέρει ξεκάθαρα πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε την τιμωρία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρου Καλαφάτη, ακριβώς για την μη ψήφιση της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας παίρνει «κόκκινα κάρτα», ως συνέπεια «του χθεσινού κοινοβουλευτικού Βατερλό που υπέστη η Ν.Δ. εντός του Κοινοβουλίου». Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης εμφανιζόταν εξοργισμένος με τους «αδέξιους χειρισμούς» του, για τους οποίους αναφέρει ακόμα πως «είχαν ως συνέπεια να επιβραβευτεί εμμέσως ο Πολακισμός».

Το δημοσίευμα του ομίλου Κουρτάκη δεν σταματά εκεί, καθώς αναφέρει πως η απόφαση του αποκλεισμού «είναι μόνο η αρχή μιας σειράς αποφάσεων» που ελήφθησαν μετά το φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, καταλήγοντας πως ότι και να γίνει στο προσεχές διάστημα, το «πολιτικό συμπέρασμα είναι το απόλυτο ξεχαρβάλωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν περιορίζεται στις ευθύνες Καλαφάτη».

Αξίζει να σημειωθεί πως από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά τις αναρτήσεις δυσαρέσκειας του εκδότη, έσπευσαν να δηλώσουν μετάνοια και δεσμεύσεις «να μην επαναληφθεί στο μέλλον» ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Λοβέρδος, ενώ αξιοσημείωτες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που δεν δίστασε να δεσμευτεί στον αέρα του ραδιοφώνου του ομίλου των Παραπολιτικών πως «Θα ληφθούν μέτρα για να υπάρξει καλύτερη εικόνα της ΚΟ της ΝΔ», κάνοντας λόγο για «σοβαρή αστοχία».

Διαβάστε αναλυτικά για τις πολλαπλές δηλώσεις μεταμέλειας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς τον εκδότη Κουρτάκη:

«Συγγνώμη» και «πιστοποιητικά» από ΝΔ στον Κουρτάκη των «Παραπολιτικών»