Τη «γνώμη» του παραδέχτηκε πως λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον διοικητή του νοσοκομείου της Καστοριάς και κουμπάρο του, επηρεάζοντας ποιος προσλαμβάνεται και ποιος απολύεται, σύμφωνα με αποκάλυψη που είχε κάνει πρόσφατα η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Λίγες μέρες πριν, την 1η Ιουλίου, η Ο. Τελιγιορίδου με δελτίο τύπου είχε δηλώσει δεικτικά πως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «εκθέτει τον κουμπάρο» του με τον τελευταίο να έχει χαρακτηρίσει τη δήλωση κατάπτυστη, ενώ λίγο πιο μετά, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό παραδεχόταν πως «Όταν συζητάμε (σ.σ. με τον διοικητή του νοσοκομείου) λέω τη γνώμη μου σε όλα, όπως και ο διοικητής λέει τη γνώμη του σε όλα». Παράλληλα, δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά ομολόγησε πως το ίδιο κάνει και με άλλους οργανισμούς της περιοχής του και μάλιστα το θεωρεί αναμενόμενο και φυσιολογικό να γίνεται αυτό από τη θέση που βρίσκεται.

Ολόκληρη η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ και η απομαγνητοφώνηση της εκπομπής:

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου έκανα μία δήλωση, με βάση καταγγελίες που μου γνωστοποιούνται, ότι στο Νοσοκομείο Καστοριάς παρεμβαίνει και κάνει αλλαγές στη νοσηλευτική υπηρεσία ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τζηκαλάγιας δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Αρχικά ο κ. Τζηκαλάγιας αποκάλεσε κατάπτυστη τη δήλωσή μου. Χθες, 5 Ιουλίου, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Antennes FM και στον δημοσιογράφο κ. Νατσούλη σε σχετικές ερωτήσεις παραδέχθηκε πως πράγματι παρεμβαίνει όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς! Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι αυτό κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ και ότι αυτή είναι η δουλειά του! Τελικά το επιτελικό κράτος της ΝΔ για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα ρουσφέτια. Η αξιολόγηση και η αριστεία είναι για τη ΝΔ, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, άγνωστη διαδικασία. Το θέμα θα έρθει στη Βουλή και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία των βουλευτών της.

Ακολουθεί η απομαγνητοφωνημένη παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ. Επισυνάπτεται το σχετικό ηχητικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να το ολοκληρώσουμε αυτό. Λέτε ότι δεν εμπλακήκατε καθόλου σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν είχατε καμία συνεννόηση με τον κ. Χάτσιο, ποιος θα μπει, πού θα μπει. Ή ποιος θα αντικατασταθεί και ποιος θα βγει από τη θέση.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Ακούστε να δείτε. Είμαι ο βουλευτής του νομού, που σημαίνει θεσμικά είμαι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι υπουργός. Άμα είσαι υπουργός ή υφυπουργός είσαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα. Ο βουλευτής ή οι βουλευτές του νομού είναι εκπρόσωποι στον νομό. Εννοείται απ’ τη στιγμή που είμαι ο βουλευτής του νομού με το διοικητή του νοσοκομείου, δηλαδή αυτόν που έχει την κύρια ευθύνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συζητώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητάτε και για τα πρόσωπα λοιπόν;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Για όλα συζητάμε. Για όλα τα θέματα του νοσοκομείου. Και μέσα στα προβλήματα του νοσοκομείου είναι και οι αλλαγές των προσώπων όταν προκύπτουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή θα μπορούσατε να πείτε και τη γνώμη σας στον κ. Χάτσιο για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει μία θέση;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Όταν συζητάμε λέω τη γνώμη μου σε όλα, όπως και ο διοικητής λέει τη γνώμη του σε όλα. Την απόφαση όμως τελικά την παίρνει ο διοικητής εκ του νόμου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση την είπατε την άποψή σας; Την είπατε τη γνώμη σας;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Σας λέω ότι για όλα τα θέματα εκφράζω γνώμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα του είπατε και για αυτό. Είπατε και για αυτό. Καθαρά.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Κι ένας λόγος παραπάνω ότι ξέρω. Επειδή είμαι γιατρός ξέρω το νοσοκομείο πολύ καλά…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα λοιπόν είπατε την άποψή σας.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: …και σαν γιατρός και σαν εργαζόμενος στο νοσοκομείο που εφημέρευα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο. Επομένως ξέρω όλους τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Επομένως έχω τεκμηριωμένη άποψη κι επομένως λογικό είναι…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα συμπέρασμα: η γνώμη που εκφράσατε στον κ. Χάτσιο συμπίπτει τελικά με τις τοποθετήσεις που έγιναν; Δηλαδή είναι και της δικής σας εμπιστοσύνης αυτοί οι άνθρωποι;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Δεν χρειάζεται να το πάμε τόσο λεπτομερειακά. Αυτό που σας λέω όπως ο πρωθυπουργός μιλάει με τους υπουργούς ή σε άλλα επίπεδα μιλάει με τους βουλευτές, έτσι σε κάθε νομό πάντοτε, πάντοτε μα πάντοτε, ο βουλευτής ή οι βουλευτές μιλάνε με τους διοικητές και τους διευθυντές των οργανισμών. Με όλους. Δεν είναι μόνο με το νοσοκομείο. Κι άλλοι οργανισμοί υπάρχουνε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας λέω τι περίπου συζητιέται στο νοσοκομείο. Και καταλαβαίνετε κι εγώ δεν τα ξέρω ακριβώς τώρα τι γίνεται εκεί αλλά μαθαίνω μία από δω μία από εκεί, διάφορα.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Όλες οι αποφάσεις, είτε ο πρωθυπουργός ποιους κάνει υπουργούς, είτε ο βουλευτής ή οι βουλευτές ποιους κατά κάποιο τρόπο προτείνουν για να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο τομέα οι οποίες όπως προβλέπεται γίνονται με τοποθέτηση, διορισμό αν θέλετε.

Το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις προεκτάσεις του σκανδάλου τοποθετήσεων διοικητών σε νοσοκομεία από την κυβέρνηση της ΝΔ που προέκυψε ενάμιση χρόνο πριν, όταν ο Γρηγόρης Χάτσιος, διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς, είχε ευχαριστήσει τον κουμπάρο του και βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, Ζήση Τζηκαλάγια για την τοποθέτησή του στο νοσοκομείο, με τον τελευταίο να δηλώνει μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν: «Είναι συμμαθητής μου και παιδικός μου φίλος, και μας συνδέει και μια κουμπαριά όπως λέτε αυτό δεν έχει καμιά σημασία».

Ο νέος διοικητής του ΓΝ Καστοριάς ευχαριστεί τον κουμπάρο βουλευτή της ΝΔ που είπε «μια καλή κουβέντα στον υπουργό»