Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ της Παρασκευής, οι δύο αντίπαλοι ύψωσαν τους τόνους, καταφεύγοντας συχνά σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπολσονάρου άνοιξε τη συζήτηση διαψεύδοντας αναφορές ότι μπορεί να αποσυνδέσει τον κατώτατο μισθό από τον πληθωρισμό, ανακοινώνοντας αντ’ αυτού ότι θα τον ανέβαζε στα 1.400 ρεάλ (260 δολάρια) το μήνα εάν επανεκλεγεί, μια κίνηση που δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του για το 2023.

Ανεβάζοντας τους τόνους απευθύνθηκε στον αντίπαλό του λέγοντας «Λούλα, πάψε να λες ψέματα, γύρνα σπίτι σου».

Ο αριστερός πρώην πρόεδρος, που έγινε 77 ετών την Πέμπτη, δεν του χαρίστηκε: «αυτός ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης στην ιστορία της Βραζιλίας», είπε, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τον αντίπαλό του «ανισόρροπο».

Το ντιμπέιτ έλαβε χώρα κατά το τέλος μιας προεκλογικής εκστρατείας με συχνά χυδαίους χαρακτηρισμούς, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και μαζική παραπληροφόρηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Λούλα είναι το φαβορί για να επιστρέψει για μια τρίτη κυβερνητική θητεία. Ωστόσο, ο Μπολσονάρου ξεπέρασε τις δημοσκοπήσεις στην ψηφοφορία στον πρώτο γύρο αυτόν τον μήνα και πολλοί αναλυτές λένε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να εξελιχθούν με κάθε τρόπο.