Ο νυν ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου αποκάλεσε τον αριστερό αντίπαλό του, πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, το αφεντικό μιας εγκληματικής συμμορίας που διοικούσε μια «κλεπτοκρατία» κατά τη διάρκεια της προεδρίας του από το 2003 έως το 2010, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Λούλα, ο οποίος έχει ένα άνετο διψήφιο δημοσκοπικό προβάδισμα ενόψει του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας, αποκάλεσε τον Μπολσονάρου «ξεδιάντροπο» ψεύτη. Πρόσθεσε ότι αν εκλεγεί θα άρει τα 100 χρόνια μυστικότητας που ανακοίνωσε ο Μπολσονάρου στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου υγείας του για τα εμβόλια για τον COVID-19 και τις έρευνες για πιθανά οικονομικά παραπτώματα από τους γιους του προέδρου, «για να δει τι κρύβει».

Η κεντρώα υποψήφια Σιμόν Τεμπέτ, του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα της Βραζιλίας (MDB) επέπληξε και τους δύο άνδρες, επειδή αντάλλασσαν προσωπικές επιθέσεις, αντί να επικεντρωθούν σε προτάσεις για την επίλυση της υψηλής ανεργίας και της αυξανόμενης πείνας.

Ύστερα από μια επεισοδιακή, πολωτική προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας τρεις οπαδοί του Λούλα δολοφονήθηκαν από ακροδεξιούς, όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ήττα του Μπολσονάρου με μεγάλη διαφορά στις αυριανές προεδρικές εκλογές. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Λούλα έχει προβάδισμα περίπου 10-15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Μπολσονάρου ενόψει του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας.

Εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου.