Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία του Κεντ ανέφερε σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι αξιωματικοί στο Ντόβερ το πρωί της Κυριακής «διαπίστωσαν ότι δύο έως τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί είχαν εκτοξευθεί σε εγκαταστάσεις μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το BBC επικαλέστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο συνοριακών δυνάμεων Western Jet Foil στη μεγάλη πόλη-λιμάνι της Μάγχης που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των αιτούντων άσυλο.

Ο δράστης, ένας λευκός άνδρας, οδήγησε μέχρι το κέντρο με ένα λευκό όχημα SEAT, βγήκε από το όχημα και πέταξε τρεις βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων δεν εξερράγη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

Μετά την επίθεση, ο άνδρας έδεσε μια αυτοσχέδια θηλιά γύρω από το λαιμό και αυτοκτόνησε.

Ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Kent Live δημοσίευσε φωτογραφίες της αστυνομίας και των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο σημείο κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ και το BBC ανέφερε ότι η φωτιά κατασβέστηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκε ελαφρά ένας μετανάστης.